Düzce'de turizm bölgesi denilince Akçakoca akıllara gelirken Düzce'nin denize açılan tek kapısı olan Akçakoca'da yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte turizm çalışmaları da yapılacak. Çalışmalar için Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer'de devreye girdi.

“Yöre kültürünün tanıtılması gerekiyor.”

Akçakoca'nın tüm köylerinin doğa, kültür, çiftlik ve yayla gibi turizm çeşitlerine uygun varlıklara sahip olduğunu vurgulayan Tuncer, '' Doğa turizmi olanaklarına sahip ilçemizin turizm konusunda hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarımız sürüyor. Turizmde cazibe oluşturacak niteliğe sahip kültür ve doğa varlıklarına sahip köylerimizde atıl durumda bulunan kamu yapılarının, turizm faaliyetlerine açılması yönünde çalışmalarımız var. Yöre kültürünün tanıtılması ve bundan köy halkının gelir elde etmesi için bu çalışmaları yapıyoruz.'' şeklinde konuştu.

“Turizm için üniversitemizden faydalanmamız gerekiyor.”
Turizm alanındaki çalışmaların daha etkin hale gelmesi için kamuoyunun ve ilgililerin desteklerine ihtiyaçları olduğunu da belirten Tuncer, ''İlçemizde, 4 yıllık öğretim veren Bir turizm yüksekokulumuz var. Turizm bilincinin gelişmesi için, üniversitemizden faydalanmamız gerekiyor. Bunun yanında belediye, muhtarlar ve turizm işletmecilerinin de desteğine ihtiyacımız var. Akçakoca'nın tanıtımı en iyi şekilde yapılıyor ama sadece tanıtım ile sonuç alamayız. Diğer unsurların da harekete geçirilmesi gerekiyor. bu unsurlar, seyahat acentalarının ilçemize yönlendirilmesi, ilçe merkezinden köylerimizde tespit edilecek güzergahlara günübirlik turlar gerçekleştirilmesi, sahilde teken turlarının gerçekleştirilmesi gibi ve bunların yanında yöresel ürünlerin tanıtılıp, satılabileceği alanların veyahut sergiler olabilir.'' ifadelerini kullandı.

“Köylerdeki altyapı çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız.”
Köylerdeki altyapı sorununa da değinen Tuncer, ''Köylerimizde alt yapı çalışmalarını tamamen tamamlamış durumdayız. Bir takım ufak tefek eksiklikler de, uygulanan program dahilinde tamamlanacak. Daha önce traktör ile zor ulaşılabilen her noktaya istenilen araçla ulaşılabilir hale geldi. Bunun yanında su altyapı çalışmaları ve foseptik, kanalizasyon çalışmaları da tamamlandı.'' dedi.