Çamköy’de halkın tepkisi nedeniyle acilen Kurugöl’ün Etlik Mevkiinde başlayan atık depolama alanı çalışmalarına gelen tepkileri değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’de doğru yapılan işlere destek bulmanın zor olduğunu söyleyerek şikayet etti.

 

Çamköy’deki çöpü kaldırma mücadelesini kimsenin görmediğini söyleyen Keleş,  daha önce buldukları çöp depolama alanlarının yalan yanlış şeylerden dolayı engellendiğini, burada her türlü hijyen koşullarını yerine getirmesine rağmen yine de tepkilerin sürdüğünü ifade etti.

 

Keleş, Avrupa’da düzenli atık toplama tesislerinin şehirlerin içinde olduğunu belirtirken, konu  ile ilgili olarak doğru seslerin yükselmediğini, bunun da şehir mantalitesinin olmamasından kaynaklandığını  kaydetti.

 

Konuşmasında sivil toplum örgütlerine de yüklenen Mehmet Keleş, sivil toplum örgütlerinin ikbal ve istikbal peşindeki insanlar tarafından yönlendirildiğini,  kendilerinin bir şey yapmak isterken her taraftan sıkıştırıldığını, Etlik’teki çalışmaları kastederek, yukarıda makinelerin çalıştırılmadığını, Çamköy’de ise çöp dökülmesine izin verilmediğini söyledi.

 

Kendisinin Düzce’nin çöpçüsü olduğunu söyleyen Keleş,  eğer çöp toplamasına müsaade edilecekse, bir yere dökmesine de izin verilmesi gerektiğini  dile getirerek sıkıntılarını dile getirdi.