Yerel seçimler yaklaşırken, Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Düzce genelinde gerçekleştirilecek olan kongre sürecinde parti içi muhalefet oluşturulmaya çalışıldığı ve bu kesimin kendisinin adaylığının önüne geçme amacını taşıdığına ilişkin sözleri tartışma yarattı.

Daha önce de milletvekillerinden biri ile kendisinin arasının açılmaya çalışıldığını söyleyen Keleş'in bu açıklamaları, belediye başkanının adaylığının önünde birtakım engeller olduğu değerlendirmelerine neden oluyor. Siyaset ile ilgili konuşmalarında sık sık güven mesajları vermeye başlayan Keleş'in sözleri, aynı zamanda kongre sürecinin adaylık süreci ile ilişkili olduğu ve başkanın aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda teşkilatta yaşanacak değişikliğin etkili olacağına işaret ettiği şeklinde değerlendiriliyor.

Bilindiği gibi kulislerde de Keleş'in yerine başka bir aday gösterilmesi için çaba harcayan Ak Parti mensupları olduğuna ilişkin iddialar daha önce kamuoyu gündemine gelmişti. Ancak, ilk kez Belediye Başkanı Mehmet Keleş konu ile ilgili olarak şüphelerini kamuoyu önünde açıkça dile getirdiği de yapılan yorumlar arasında...Son zamanlarda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, özellikle Terra Projesi ve OSB ihaleleri konularında Ak Parti saflarından yönelen şikayet ve suçlamaların muhalifleri tarafından adaylığının önüne geçilmesi amacıyla kullanılabileceği endişesini taşıdığı değerlendirmeleri de yapılıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ilk dönemde aday gösterildiği sırada Ak Parti içinde bulunan güç dengelerinin 22 Temmuz seçimleri arefesinde bir kez değiştiği, aynı dengelerin Düzce teşkilatlarının gireceği kongre sürecinde bir kez daha değişebileceği , Başkan Keleş'in sözlerinin bu kapsamda düşünülmesi gerektiği de ifade ediliyor.

Ak Parti çevrelerinde partinin geçtiğimiz seçimlerde aldığı oy oranlarının yüksekliği nedeniyle muhalefet cephesinden bir tehdit algılanmadığı, buna karşılık seçimin en ateşli yarışının parti içinde gerçekleşeceği yorumları yapılırken, bu durum zaman zaman partinin yetkili pozisyonlarındaki kişiler tarafından da kamuoyu önünde dile getiriliyor.