Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, beraberindeki AK Parti heyetiyle birlikte Mustafa Kemal Ortaokulu’na giderek burada oyunu kullandı.
Oyunu kullanmasının ardından basının karşısına geçen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bugünün önemini vurgulayarak “Yeni Anayasamızın 18 maddesini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni oyluyoruz. Memleketimize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

“Bu anayasa değişikliğine memleketimizin ihtiyacı var”
Keleş, “İnanıyorum ki Türk Milleti’nin sağduyusu galip gelecek ve Anayasa değişikliğimiz ki bu Türkiye’nin ilk sivil anayasasıdır. İnşallah büyük bir çoğunlukla evet oyuyla geçeceğini umuyorum. Gezdiğim bütün alanlarda ve sandıklarda açıkçası bunu görüyorum. Bu anayasa değişikliğine memleketimizin ihtiyacı var. Daha büyük, daha gelişmiş, daha müreffeh Türkiye’yi ortaya çıkarabilmek için bu değişikliğe, kavram kargaşalarına son vermeye ve koalisyon dönemlerine son vermeye fırsat olacaktır. Türk milletine güveniyorum.” diye konuştu.  

“Büyük bir olgunlukla da karşılayacağız”
Keleş ayrıca sandıktan çıkacak sonuca göre her iki tarafa da bir mesaj verdi.
Keleş, “Bu akşam 17:00’dan sonra sandıklar açılacak. Zannediyorum saat 18:00’dan sonra yavaş yavaş ortaya çıkmış olur. Bunu büyük bir heyecanla bekliyoruz. Büyük bir olgunlukla da karşılayacağız. Evet diyen de hayır diyen de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Hiçbir şekilde bir taşkınlık olmayacak. Tabii ki kazanan taraf kim olursa olsun sevinecektir. Biz de olursa biz de sevineceğiz. Ama bunu bize ve Türk insanına yaraşır bir şekilde metanetle ve huzurla karşılayacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. ‘Evet’li günlerde, huzurlu günlerde yeni sistemimizle birlikte Türkiye’ye mutlu bir gelecek diliyorum.” ifadelerinde bulundu.