Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yapılan etkinliğe Düzce Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Kadın Meclisi Başkanı Hanife Gür, Gençlik Meclisi Başkanı Hasan Esat Sungur, Kent Konseyi Meclis Üyeleri ve çok sayıda çocuk davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası açılış konuşması ile başlayan etkinlik, çocukların yaşadıkları şehir için yapmış oldukları sorun tespiti ve önerileri ile devam etti.
Açılış konuşmasını yapan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber şunları kaydetti: “Kent konseyimiz adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Özellikle bugün çocukların günü ve ailelerinin günü. Peki niye bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü? Birleşmiş milletler var, meşhur televizyonlarda duyarsınız burada bir sözleşme imzalamış 193 tane ülke Türkiye Cumhuriyeti bizim ülkemiz biz de imzalamışız 54 maddeden oluşan sizin haklarınızı belirten bir sözleşme kimse bu sözleşmeyi bu saatten sonra değiştiremez bu yönüyle çocuklarımızın din, dil, ırk, renk, cinsiyet hiçbir ayrım olmaksızın belli doğuştan gelen hakları vardır anayasamızda bu haklar teminat altına alınmıştır. Bu yönüyle artık söz sizin bugün ne yapacaksınız, ne göstereceksiniz bize biz de heyecanla bekliyoruz. Kent konseyi adına hoş geldiniz diyorum çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

“Düzce’deki çocuklarımızın problemini çözmek için yoğun gayretlerimiz var”
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım konuşmasına Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak başladı ve şöyle devam etti: “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nüzü en içten duygularımla kutluyorum. Evet, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ancak biz Düzce’den dünyanın çocuklarının problemini  çözmeye kalkışmayacağız. Düzce’deki çocuklarımızın problemini çözmek için yoğun gayretlerimiz var bu çocuk hakları münasebetiyle yaptığımız çalışmalardan bahsetmek istiyorum 2013 yılında ilk ateşi yaktığımızda tüm ilçelerin Düzce’de dahil olduğu 20 kişilik çocuk hakları komitesi seçtik bu seçtiğimiz çocuk hakları komitesi adım adım merdivenin basamaklarını tırmana tırmana bugünlere geldi önce Türkiye Çocuk Hakları Danışma kurulu üyeliğine bir çocuğumuz seçildi ardından Türkiye çocuk hakları temsilcisi seçildi yine aynı çocuğumuz ve bahsettiğimiz çocuğumuz Beyza kızımız UNICEF’inde dikkatini çekti Amerika’da birleşmiş milletler kürsüsünden UNICEF’e bir sunum yapacak.”

“Çocuk hakları sözleşmesi günüdür”
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hanife Gür konuşmasında şunları söyledi: “20 Kasım; yarınlarımız geleceğimiz olan dili, dini, ırkı fark etmeksizin dünya çocuklarının kanuni ve manevi olarak  zorlansa da hak ve hukuk ihlallerinin önlenmesi, önlenebilmesi yaşam şartlarının iyileştirilmesi şartını gündeme taşıyan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca 20 Kasım’da iştirakçi ülkelerle imzalanan çocuk hakları sözleşmesi günüdür. Maalesef gelişmiş ülkelerde bile bu sözleşmeye uyulmadığı ve hatta yoksul ülkelerde ağır işlerde çalıştırıldığı. Hatta iç savaş yaşanan ülkelerde en ağır darbeyi kadınların ve çocukların yaşadığını tüm yaşamsal koşullardan mahrum kaldığını yazılı ve görsel basınımızdan maalesef üzülerek görmekte ve izlemekteyiz.”
“Senin sesin senin geleceğin”
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hasan Esat Sungur konuşmasında şunları ifade etti: “Bu mecliste belediye meclis üyelerini gördüm, kadın meclis üyelerini gördüm, gençlik meclisi üyelerini gördüm ama ilk defa bu kadar renkli görüyorum bu meclisi o yüzden tüm çocuklarımıza kendim adıma ve gençlik meclisi adına teşekkür ediyorum. Türk milleti olarak eşi benzeri olmayan bir bayramımız var bizim 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyanın bir çok yerinde buna fazlaca rastlayamazsınız. Bugünümüzün çocukları yarınların doktorları, öğretmenleri ve aynı zamanda yöneticileridir. Biz gençlik meclisi olarak “Senin sesin senin geleceğin” diyerek çıktığımız bu yolda çocuklarımızın gür seslerine güveniyoruz onlara inancımızın tam olduğunu söylemek istiyoruz.”

“Düzce tabiat harikası bir şehir”
Etkinliğe katılan çocuklardan Ecrin Gül konuşmasında yaşadığı şehrin eksikliklerini söyledi: “Merhaba ben Ecrin Gül burada sizlere yaşadığımız bu güzel şehrin eksik gördüğüm bazı yönlerinden bahsetmek istiyorum. Hepimizin bildiği gibi Düzce tabiat harikası bir şehir, fakat şelalelerin muazzam güzelliklere sahip olmasına rağmen çevre düzeni konusunda çok zayıf ayrıca buralara şahsi aracı olmayan insanların ulaşımı da bir hayli zor bende Düzce’de yaşayan bir birey olarak bu konularda yeterli çalışmaların yapıldığını görmek ve bu mekanların keyfini sürmek istiyorum aynı zamanda buralarda yapılacak geliştirme çalışmalarının şehrimizin turizmini de güçlendireceğini ve yerli yabancı turistleri şehrimize çekeceğini düşünüyorum. Sözlerimi sonlandırırken eksikliğini yaşadığım bir sıkıntıdan daha bahsetmek istiyorum. Kent park hepimizin kullandığı ve sevdiklerimizle keyifli vakitler geçirdiğimiz güzel bir dış mekan olmasına rağmen buranın büyüklüğünün Düzce’ye yettiğini düşünmüyor ve merkezde bunu gibi parklar görmek istiyorum.”