5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 76. Maddesi gereğince tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu Kent Konseyi bugün yapılan ilk toplantı ile Düzce'de de kuruldu. Kent Konseyi kuruluş toplantısına Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Keleş,Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Oda, vakıf ve Dernek başkanları ile çok sayıda Sivil Toplum örgüt temsilcisi katıldı. Toplantıda Konuşan Vali Bülent Kılınç, Kent Konseylerinin kurulum amacının, kentin vizyonu, hemşericiliğin gelişmesi, çevreye duyarlılık, hesap sorma ve hesap verme yeri olduğunu söyledi.

Bir İl'in gelişmesi için özellikle yerel yönetimlerde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli sorunların ele alabilineceği ve ortak çözüm noktalarının bu çalışmalar neticesinde olacağını dile getiren Vali Kılınç, ''Yerel katılım çok önemlidir Türkiyede bir çok konular ve sorunlar saptamış ve o sorunların üzerine giderek çözümler ortaya konmuştur''dedi.

Kent konseyinin, Düzce'deki önemli sorunlar içerisinden, Eğitim, Sağlık, Çevre, İşsizlik ve Engelli vatandaşların rehabilitasyonu gibi konuları seçerek çalışmalara acilen başlamasını ifade eden Kılınç, ''bunu bizler gelecek kuşak,gençler için yapmalıyız''dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de, belediye bünyesinde bir çok sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak çalışmalar yapıldığını belirterek, bu açılımı dahada genişletmek hizmetlerin gerçekleşmesi adına daha yararlı olacaktır dedi Kent Konseyi'nin Belediye Meclisi'nin altında faaliyet gösterecek bir yapı olduğunu belirten Keleş, bu Oluşuma büyük önem verdiklerini de dile getirdi

Konuşmaların ardından, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden gelen Daire Başkanı Mustafa Yardımcı, Kent Konseyinin kuruluş çalışmaları hakkında teknik bilgiler verdi. Yerel Gündem 21 Türkiye Koordinatörü Sadun Emrealp de Kent Konseylerinin Türkiyedeki uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantı sonunda Kent Konseyi yürütme kurulu ve komisyonlara üyelik seçimleri yapıldı. Kent Konseyi yürütme kuruluna Belediye Başkan Vekili Mehmet Özden yönetmelik gereği Başkan seçilirken yapılan seçim sonucunda Üniversiteyi temsilen Doç. Dr. Nigar Demircan Çakar , Valiliği temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Belediyeyi temsilen Meclis üyesi İrfan Dursun, Odaları temsilen Desob Başkanı Mustafa Kayıkçı, Sivil Toplum kuruluşları adına da Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ile Mimarlar Odası Başkanı Nermin Yılmaz yürütme kuruluna seçildi. Kent Konseyi toplantısı 17 çalışma grubunun oluşturulması ile sona erdi .