Yeni Mahalle parkının açılışında gündeme dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Bayram 2009 yılından beri alt yapı üzerine çalıştıklarını ve merkezde yeşil alan yok söylentilerini bitireceklerini söyledi. Düzce'nin tamamında yeşil alan çalışmalarının devam ettiğini ve 30 yıl sonraki yeşil alanları dahi belirlediklerini söyledi. Merkezde yeşil alan eksikliğinin önümüzdeki günlerde açılacak olan Orman İşletme Arazisine yapılan Kent Park ve Küçüksu parkının yenilenmesi ile sonlanacağını ifade eden Bayram, Düzceliler’in özledikleri yeşil alanlara kısa zamanda kavuşacaklarını söyledi.
 

 

2-3 sene içinde Düzce'nin yolları ile parkları ile bir bütünü bir standarda kavuşacağını söyleyen Bayram başkan olarak en büyük meselesinin şehrin her mahallesinde alt yapı çalışmalarını ve yolları tamamlayıp şehrin belli bir standarda yükselmesi olduğunu söyledi.

 

 

Küçüksu parkındaki gelişmeler hakkında da konuşan İsmail Bayram yıkımın tamamlandığını ve projenin tamamlanması için bir yıl süre verdiklerini söyledi.

 

 

YENİDEN DİZAYN EDECEĞİZ

 

 

Bayram “ yıkım tamamlandı. 1 yıl süre içinde proje hayata geçecek. Azmimilli Mahalleside çok büyük bir mahalle. Küçüksu Parkının mahallenin çocuklarına ve mahalle halkına hitap eden bir park olması için çalışma başlattık. Azmimilli mahallesinin arka taraflarında yaptığımız parklar mahallenin ihtiyacına yetmiyor. Küçüksu Parkını da çocukların ve ailelerin ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Orman İşletmesindeki 11 dönümlük alanda yapılan çalışmaların bitmek üzere olduğunu belirten Başkan Bayram Düzce'nin bu alan ile nefes alacağını söyledi. Piknik masaları, yürüyüş alanları ve çocuk oyun gruplarının olacağı parkın ticari bir alan olmayacağını söyleyen Bayram, aileler dışarıdan yiyecekleri ile gelip kullanabilecekleri bir alan olduğunu söyledi.

 

 

YOĞUN TRAFİKTEN KURTULACAĞIZ

 

 

Yapılan yol çalışmaları hakkında da konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram E-5'in Güney'inden ve Kuzey'inden çevre yolları ile Düzce'yi sarmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

 

Bayram “ Şu anda bir çok kişinin görmediği bilmediği bir çok yol çalışması yapıyoruz. Akınlar'ın içinden geçiyoruz, Aziziye, Ağaköyü, Çay mahallesinde yol çalışmaları devam ediyor. Çay Mahallesinde yıllardır bitirilemeyen yarım kalmış bir cadde var. Yapılan köprünün devamı olan bulvarında çıkışı için istimlak çalışmaları devam ediyor. İstimlak edilen alanda yıkım çalışması devam ediyor. O yolu Aydınpınar Caddesinin sonunda başladığımız çevre yolu ile birleştirdiğimizde, yıllardır Aydınpınar Caddesinin o yoğun trafiğinden kurtulmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Yapımı devam eden çevre yolları ile Düzce'nin dört tarafının sarılacağı ve Düzce'nin çehresinin değişeceğini ifade eden Bayram ulaşım ve trafik sıkıntısının bu yollar ile çözüleceğini ve Düzce'nin başka bir çehreye kavuşacağını söyledi. Yeni açılan yollar ile Düzce'nin kabuk değiştirdiğini söyleyen Bayram, kış döneminde ihale edilecek olan kentsel dönüşümün başlaması ile birlikte Düzce'nin 5 yıl içinde bugünkünden çok farklı bir noktaya geleceğini söyledi.

 

 

Başkan Bayram Konuralp’in mahalle olduğu yönündeki haberler için ise henüz kendilerine gelen bir olmadığını söyledi.

 

 

ULAŞMIŞ RESMİ BİR BİLGİ YOK

 

 

Bayram “ Bize ulaşmış resmi bir bilgi yok. Sürecin Danıştay'da devam ettiğini biliyoruz. Zannediyorum son bir itiraz süreci daha yaşanacak ondan sonra kesin sonuç açıklanacak. Burada asıl merak edilen bu süreçte seçim olacak mı, olmayacak mı. Bugün itibari ile seçim olacak. Ama dediğim gibi Danıştay'da olduğu için bizimde söyleyecek bir şeyimiz yok. Davanın tarafları Konuralp ile İçişleri Bakanlığı, biz konuya müdahil değiliz” açıklamasında bulundu.

 

 

GECİKMEDİ DERSEK YANLIŞ

 

 

Düzce Üniversitesi 2013-2014 açılış töreninde yeni atanan Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı'nın, üniversite yolu konusunda İsmail Bayram'ın kastederek, “ Başkandan söz aldım kabul ediyorum yolu yapacak” şeklindeki konuşması hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Bayram “ Vali yardımcımız göreve yeni başladığı için belediye sınırlarını tam bilmiyordur. O yol bizim sınırlarımızda değil. Konuralp belediyesi sınırlarında, özel idarenin ortaya koyduğu bir çalışma ile de yürüyor. Biz o yolun zemininin oluşturulmasında büyük bir katkı vermiştik. Yol bitiyor, zaten ihalesi yapılmış bir iş. İhalesi yapılmış bir işe de müdahale etmek söz konusu değil yasal olarak. Gecikti. Gecikmedi dersek yanlış bir ifade olur. Ama yoluna girdi kısa bir sürede yoluna girecek” ifadelerini kullandı.

Haber; M. YILMAZ