Türkiye'de çok sayıda noktada orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Yurdun güneyinde orman yangınları ile mücadelede itfaiye erlerinin ve farklı ülkelerden gelen y destek ekiplerinin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gönüllüler ve bölge halkı yangınları söndürmek için var güçleri ile uğraşıyor.

Yangın afetinde bir hafta geride kalırken ülke genelindeki yangınlardan 142’si kontrol altına alındı. 3 ilde ise 8 yangın devam ederken kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Devletin tüm kurumları sahada…

Başta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olmak üzere devletim tüm yetkili kurumları da yangın afetinin yaşandığı bölgelerde vatandaşın yanından ayrılmıyor ve sürdürülen çalışmaları yakından takip ediyor. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’de ormanları yanan illerden biri olan Muğla’da söndürme çalışmalarını yakından takip ederek mağdur olan vatandaşlarla bir araya geliyor.

“Yaraları sarmaya devam edeceğiz”

Muğla’nın ilçeleri olan Milas ve Ören’de yangın felaketinden etkilen vatandaşlar ile bir araya gelen Keşir, “Milas… Ören… Çökertme’den evlerini boşaltan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. AFAD, Kızılay, Diyanet Vakfı görevinin başında… Hızla yaraları sarmaya devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

“Yürekten çalışanlara teşekkür ederim”

Marmaris’te de yangından etkilenen vatandaşların isteklerini ve sıkıntılarını dinleyen Keşir, “Marmaris’te yangından etkilenen vatandaşlarımız yurtlara ve otellere yerleştiriliyor.  Ziyaret edip ihtiyaç ve beklentilerini dinledik. Misafirleri rahat ettirmek için yürekten çalışanlara teşekkür ederim.” cümlelerine yer verdi.

HABER: Mustafa KİLELİ