Şarkıcı Gülşen’in konseri sırasında İmam Hatip mezunu bir kişi için kullandığı "İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor." ifadesi Türkiye gündemine oturdu. İmam Hatipli olsun olmasın yurt genelinde milyonlar Gülşen’i şiddetle kınadı.

Artan tepkiler çığ gibi büyürken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şarkıcı Gülşen'in sahnede İmam Hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. Madde kapsamında resen soruşturma başlatıldı. Savcılıkça yapılan açıklamada, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi.

Şarkıcı Gülşen’in, İmam Hatipliler’i hedef alan konuşmasına, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Keşir, “Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatipliler için söylediği ifadeler, mezunu ve mensubu olduğum tüm camiaya, öğrencilerine ve mezunlarına yönelik ifadesi iftiradır, bühtandır, apaçık ayrımcılık ve nefret suçudur.” ifadelerini kullandı.

Er: Kıt akıllılar bir bitmediniz

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er de yaptığı açıklamada Gülşen’in şu sözlerle eleştirdi: “Şarkıcı Gülşen ve Gülşen gibiler….

Özgürlüğü sadece kendi özgürlüğünden ibaret sanıp kendi gibi düşünmeyen veya yaşamayan herkesi küçümseyen, onlara hakaret etmeyi marifet sayan zavallılar

Espri yapmak ile zevzeklik yapmayı bir türlü ayırt edemeyen kıt akıllılar

Bir bitmediniz… Ben bıktım, şu necip millet bıktı sizden de siz kendinizden ve insanlara saygısızlık etmekten bir bıkmadınız. Bir düşmediniz şu milletin yakasından…”