Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Balıkesir Edremit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde skandal bir gösteriyle büyük bir skandala imza attı. Gösteride beyaz elbiseli bir kadın üzeri siyah çarşafla kapatılarak zincirle bağlandı.

TEPKİ ÇEKEN ÇİRKİN OYUN

Skandal mizansen toplumun her kesiminden büyük tepki çekti. CHP'li Edremit Belediye Başkanı ise çirkinliği aklama çabasına girişti. Balıkesir Valiliği, Edremit'te Türk kadınının zincire vurulduğu skandal gösteri ile ilgili soruşturma başlattı.

KEŞİR: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, oynanmaya kalkılan tiyatroya tepki gösterdi. Keşir, Kurtuluş Savaşı yıllarında epheye mermi ve yiyecek taşıyan kadınları paylaştı.

Türk kadınına işgalcilerin bile zincir vuramadığını vurgulayarak İstiklal Marşı’ndan alıntı yapan Keşir, “Türk Kadınına işgalciler dahi zincir vuramadı… AMA CHP’li Edremit Belediyesi organizasyonuyla, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edremit şb. maalesef Türk Kadınına zincir vurmaya kalktı.“Hangi çılgın bana zincir vuracakmış ŞAŞARIM” Ninelerimiz adına takipçisi olacağız.” diyerek AK Parti Kadın Kolları olarak olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

HABER: Mehmet GÜNESEN