Cinsel istismara uğrama şüphesi altındaki mağdur çocukların ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü işlemlerinin tek merkezden yürütülmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler bünyesinde 81 ilde kurulmasına karar verilen Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) artık Düzce'de de hizmet verecek. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Ak Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile birlikte Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek şekilde kurulum çalışmaları tamamlanan Çocuk İzlem Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyarette AK Parti heyetine Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bora Büken ve Başhekim Prof.Dr.Öner Abidin Balbay da eşlik etti. 

Psikolojik destek veriliyor

Öte yandan Çocuk İzlem Merkezi'nde, ifadesi alınan, sağlık ve psikolojik destek verilen mağdur çocuklara hayata daha iyi hazırlanabilme imkanı sunuluyor. 

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Adli Tıp Kurumu ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 2012 yılında yapılan protokol gereği hayata geçirilen "Çocuk İzlem Merkezi"nde cumhuriyet savcısı, sosyal çalışmacı, aile görüşmecisi, adli görüşmeci, çocuk psikoloğu, çocuk psikiyatristi ve ihtiyaca göre çocuk cerrahisi dallarında uzmanlığı olan kişiler görev yapıyor.