Geçtiğimiz ay Düzce’nin en çok konuştuğu konu olan AK Parti’yi sarsan şikayetle ilgili ilk açıklamayı Öncü Haber mikrofonuna yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, önemli görevlerdeki AK Partili isimlere iftira atılarak, partisinin yıpratılmaya çalışıldığını savundu.
“Davanın kesinleşmesi bekleniyor”
Yaklaşık 5 yıl önce AK Parti’de görev almış bir kadının şikayeti üzerine bu olayların gündeme geldiğini belirten Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu olaylar Düzce’de bir çok kişiyle ilişki yaşamış bir kadının çeşitli isimler üzerindeki bir şikayeti ile gündeme geldi. AK Parti’yi direkt olarak hedef haline koyan bir durumla karşı karşıya kaldık. Tabii ki bu durum hem partimiz hem genel merkezimiz hem de Cumhurbaşkanı’mız tarafından yakından takip ediliyor. Burada bizim şöyle bir duruşumuz var, yargı sürecinde bir karar verildi. Burada bu davanın kesinleşmesi bekleniyor, bu arkadaşlar tabii ki iftira davaları, çeşitli davalar açabilir.”
“Burada varsa bir hata, kusur ya da ahlaki bir durum zaten bu kişileri bağlar”
“Burada kurumsal olarak AK Parti’ye karşı bir komplo bu olaylar üzerinden partimize karşı yapılan bir dejenerasyon, bir alçaltma harekatı var.” diyen Keskin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:“Bu durumda bir komplo var çünkü makam, mevki sahibi insanlar da var ve iftiraya uğruyorlar. 5 sene önce bir insanın başından geçen olayları çeşitli şekillere alıp da savcılığa suç duyurusunda bulunması, bu kadar basit olmaması lazım. Bu kadar rastgele insanların ailelerine, özel hayatlarına direkt olarak müdahale edip de AK Parti’nin adının karıştırılmaması lazım. Burada varsa bir hata, kusur ya da ahlaki bir durum zaten bu kişileri bağlar. Biz de partimizde gereken işlemleri yaparız. Kimsenin biz ne avukatı ne de savcısı durumundayız. Biz partiden bunları gayet güzel temizleriz, bunu da yapacağız ama ne var ki iftiraya uğrayanlar bunun üzerinden düşünebiliyor musunuz bir kişi sizin hakkınızda bir şey iddia ediyor. Bu kadar basit olamaması lazım.
“İftira atılan arkadaşlara da sahip çıkmamız lazım”
İftira atılan arkadaşlara da sahip çıkmamız lazım. Bizim burada duruşumuz budur. Zaten kendileri hem partiye zarar vermemek için gereken ne varsa yapacak insanlar, hem de kendi haklarını hukuk önünde savunacak ve onlarında karşı dava açarak kimse bu kadına bunu yaptıranlar kimlerse, burada bu mihraklar kimse bu insanlarda hukuk yolu üzerinden haklılığını hukukunu arayacak kapasitede olan insanlar. Dolayısıyla bir hukuk süreci yaşanacak gözüküyor. Bu şekilde insanların partimizi karalayıcı partimizin aleyhinde ve bu partiye 2001 yılından beri bakın 10 milyon 500 bin üyesi olan bir partiden bahsediyoruz. Dünyadaki en büyük sivil toplum örgütleri olan bir partiden bahsediyoruz.”
“Bu olayı körükleyenler var”
Yaklaşık 2 milyona yakın yönetici kadrosu olan AK Parti’nin Düzce’deki bazı isimlerini hedef alan iddiaların iyi araştırılması gerektiğine parmak basan Keskin, şunları kaydetti:“Bu konu özellikle Düzce’de yaşanan bir konu. Bazı insanlara atılan iftiralar var. Ancak burada direkt parti hedef alınıp partimizi lekelemeye çalışanların da birlikteliğiyle beraber makam, mevkii, hırs bu duyguda olanların bir dedikoduları. Ya da çeşitli mihraklar ve bu olayı körükleyenler var. Bunlar kimlerse aynada kendilerine bakıp bu iftiralar başlarına gelse acaba ne duruma düşerlerdi, bunu bir gözden geçirmeleri gerektiğini söylüyorum. Bu insanların şunu bilmesi lazım; Düzce’de AK Parti teşkilatları, ahlaki olarak insanların güvenini kazanmıştı. Bu noktada bir sıkıntı varsa, bu insanları içimizden ayıklayabilecek güçteyiz, bunu da yaparız. Ardından bizim hangi yöneticimiz, hangi birimimizde ne olursa da biz iftiralara karşı da bu arkadaşları savunuruz. Bu arkadaşlarla beraber yolumuzu yürümeye devam ederiz.
“Kendime zarar veririm bu partiye zarar vermem”
5 sene önce yaşanan söz konusu olaylarla ilgili haklının, haksızın kim olduğuna yargının karar vereceğini belirterek, sözlerine devam eden Keskin, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, bu hukuk da arayacağımızı belirtmek istiyorum. Bu arkadaşlar da hakkını, hukukunu önümüzdeki günlerde davalar açılarak arayacaktır. Biz AK Parti olarak bunu yakından izliyoruz. Bu olay bizi ilgilendiriyor. Biz “Ne olursa olsun” demiyoruz. Biz gereken hamleleri yapıyoruz. İçimizde eğer eksiklikler varsa biz bunları temizlemesini biliriz ama yoldan geçen birisinin bu partide seneler önce çeşitli nedenlerle gelip de burada bazı insanlara iftira atmasına da izin vermeyiz. Partimize zarar verecek kim olursa olsun ben dahi olsam hem kendime zarar veririm bu partiye zarar vermem. 6 sene merkez ilçe başkanlığımda da duruşumla da açıklamalarımla da ben kendime zarar vermişimdir.”