Dünya kadınlarının daha eşit ve daha özgür yaşam standartlarına sahip olmasının öneminin anlatılacağı günde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle partisinin il binasında program düzenleyen  AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin AK Partili kadınların bu anlamlı günlerini kutladı.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Ak Parti Düzce İl Teşkilatında bulunan kadınlara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sürpriz kadınlar günü kutlaması yaparak karanfil dağıttı.

AK Parti Düzce İl Başkanlığında düzenlenen etkinliğe AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk, Tanıtım Medya Başkanı Mine Met, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, İlçe ve Belde Başkanları ile teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantıya katılan Kadınların kadınlar gününü kutlayan Keskin, “ öncelikle sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum. Özellikle hem İl yönetimimdeki bayan arkadaşlarımla, İl genel ve belediye meclisinde bulunan bayan arkadaşlarımla, burada çalışan bayan arkadaşlarımla çalışmaktan ve Düzce Teşkilatlarının başı olarak Gönül Başkanla çalışmaktan gurur duyuyorum. Çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Siyaset yapmak çok kolay değil. Özellikle kadın olarak siyaset yapmak hiç kolay değil. Bunu çeşitli toplantılar da dile getiriyoruz. Ama sizsiz olmuyor. Kadınlarımızın elinin değmediği yer eksik kalıyor. Hepinize ben çok teşekkürler ediyorum. Allah hepinize sağlık, sıhhat ve çoluk çocuğunuzla huzurlu bir gelecek getirsin. Yarınlarımızın bugünlerden çok çok iyi bir gelecek getirmesi ve daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle. Hepinize teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım ”dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk konuşmasında, “kıymetli arkadaşlarım hayırlı akşamlar hepiniz hoş geldiniz. Sizleri görünce çok mutlu oluyorum. Bu akşam ekstra bir mutluluğum var. Sayın başkanım bizleri Jestleriyle çok memnun ettiler. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. İl Başkanımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal ise konuşmasında, “ öncelikle İl Başkanımıza ve Kadın Kolları Başkanımıza çok teşekkür ederim. 8 Mart öncesi bu erken kutlama çok güzel oldu. Ben tekrar sizlerin huzurunda 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum ”ifadelerinde bulundu.

CEMŞİT: “8 MART MÜCADELENİN SİMGESİDİR”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan CHP İl Başkanı Semih Cemşit, şu görüşlere yer verdi:

Her kadın emekçidir! Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir. Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almaları temel haklarıdır. 8 Mart ise kadının, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesidir. Şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve sosyal alanda etkinliklerini daha da arttırdıkları, hukuksal ve kamusal alanda eşit, toplumda daha çok söz sahibi oldukları bir dünya dileğiyle, emeğin hakkını ve mücadelesini veren tüm kadınlarımızın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI CAYMAZ: “EN KIYMETLİ VARLIKLARIMIZ”

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz ise yayımladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sevgiyi, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın başarılarını kutladığımız önemli bir gündür. Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli ölçütlerinden biri, o toplumda kadına gösterilen saygı ve kadınların ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel hayattaki yeridir. Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumun temelini oluşturan ailenin en önemli mihenk taşıdır. Aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız; bütün bir nesli yetiştirip şekillendiren, aynı zamanda hayatın her alanında üstlendikleri toplumsal görevleri başarı ile yerine getiren ülkemizin gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük katkı sağlayan en kıymetli varlıklarımızdır. Bizler “Cennet annelerin ayakları altındadır” diyen bir inancın sahibi, "Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır" diyen bir Peygamberin ümmeti, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından da dünyada birçok ülkeden daha önce kadınlara yasal haklar sağlanan ve kadınları toplumun temel taşı gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Bugün kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez.  Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın ‘‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’nü kutluyorum.”

GÜNAL İL ÖZEL İDARESİ’NİN BAYAN PERSONELLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal da, İl Özel İdaresi’nin kadın personelleri ile bir araya geldi.

Bayan personellerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Günal, günün anısına çeşitli hediyeler verdi.  

HABER: Savaş ARI