Öncü TV’nin ilgiyle takip edilen Kitabın Ortasından programında çok tartışma konusu olan kafe ve restaurant işletmecilerinin sundurmayla alanı dışına çıkması ve bazı sitelerde otopark alanını dahi işgal etmesi konusu masaya yatırıldı. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, özellikle geçmiş belediye yönetimlerinin ‘bağış’ adı altında sundurmaya ve kaçak çıkmaya göz yumduğu iddialarına ateş püskürdü. Keskin, hak sahipleri ile işletmecileri sık sık karşı karşıya getiren bu önemli sorun hakkında şunları kaydetti:
“Şöyle bir şey var; ‘ona para verdim’, ‘buna para verdim, bağış yaptım’ gibi böyle bir şey varsa ben bunun bütün gereğini yaparım. Babamın oğlu olsa acımam. Ben neysem Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü de aynı görüştedir. Gereği neyse yaparız. Kimse hak etmediği şekilde bu belediyeyi töhmet altında bırakarak, AK Parti’yi töhmet altında bırakarak “Şu kadar para ver, ben seni idare edeyim” gibi şeyler söz konusu dahi olamaz. Böyle bir şey varsa da ilk önce savcılığa gider ben veririm. Burada bizim hiçbir şekilde affımız olmaz, bunun bilinmesi lazım.”  
Sundurmalarla alakalı belediyenin bir çalışması olduğunu açıklayan İl Başkanı Keskin, şöyle devam etti:
“İnsanlar gerçekten ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Ben de bir esnafım. Böyle bir şeyi duydukları anda yine mi bize ceza yazacaklar falan böyle bir şey yok. Şuanda yapılan iş yarın bir gün şikâyet esnasında esnafa ceza gelmesin diye yapılıyor. Ruhsat alanlar, müracaat edenler bunların kayıtları olanların hiçbir sıkıntısı yok zaten. Şuanda belediyede kafeteryası olan, dükkânı olan, marketi olan bunların sundurmalarıyla alakalı çok büyük bir eksiklik var. Neyin ne kadar nerede olduğu belli değil. 150 metrekare dükkân kiralıyorsunuz, sundurma ile 500 metrekare yer işgal ediyorsunuz. Bunun bilgisi belediyede yok. Belediye olan-olmayan, alan-almayan herkese tebligat gönderiyor; “böyle bir çalışmalarınızı getirin. Yapabildiğinizi getirin eksik olanları biz de bilelim yarın bir gün bulunduğunuz yerde herhangi bir şikayet olursa bu konu belediyeye gelecek” diye. Belediye mahkemeye verebilir veya farklı bir işlem yapılabilir. Siz “aldım” diyorsunuz belediye de “Evrakları getirin bakalım, kayıt altına alalım, kimse mağdur olmasın” diye uğraşıyor.”
 “Belediye durup dururken esnafın ekmek teknesine ceza yazalım diye uğraşmıyor.” diyen Keskin, şunları kaydetti: “O işletmelere ceza geldiğinde “yandım” diyecekler. Bunu belediye kayıt altına alsın, her şey resmi olsun. Burası yol geçen hanı değil. Özellikle bu işletmeler belgelerini tamamlayıp belediyeye gelsin bizde kayıt altına alalım. Bağış yaptıkları kayıt altındaysa makbuzu vardır zaten. Bizim buradaki çalışmamız esnafımız ilerleyen zamanda sıkıntıya girmesin diye uğraşıyoruz.”