Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY Birimi'nin, ilgili kurumlardan gönderilen belgeler doğrultusunda KEY anapara ve nema hesaplaması yaptığını belirterek, ''Bu listelerin hala hatalı olduğunu düşünenler, kendi kurumlarına başvurup gönderilen belgeler baksın'' dedi.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından, tasfiye kanunu çerçevesinde hazırlanan ilk listeye istinaden KEY Yardımı ödemeleri başladı. Ziraat Bankası, bu listelere istinaden, ilk gün 122 bin kişiye 76 milyon lira civarında ödeme gerçekleştirdi. ATM'lerden de ödeme yapılması nedeniyle, ilk gün yapılan ödemenin 80 milyon liraya yaklaşacağı tahmin ediliyor.

Bazı vatandaşların, Resmi Gazete'nin 21 Mart tarihli sayısında yayımlanan KEY listesinde yer alan ödeme tutarlarını yine hatalı bulduğu, daha önceki itirazlarına rağmen bu rakamların değişmediğini gördüğü belirlendi. Yine bazı vatandaşlar, hak sahibi olduğu halde daha önceki listelerde yer almadığını, zamanında itiraz etmelerine karşın yeni listelerde de yer almadığını belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY Birimi'nin kurumların kendisine gönderdiği belgelere göre işlem yaptığını, anaparaya göre nema hesapladığını belirterek, ''Bizim gönderilen belgelere göre yanlış nema hesaplamamız söz konusu değil. Eğer bir sorun varsa ya belgeler gelmemiştir, ya yanlış gelmiştir. Vatandaşlarımızın bu durumda çalıştıkları kurumlardan ne belge gönderildiğine bakmaları gerekir'' dedi.

Hatalı gönderilen belgelerin kurumlara iade edildiği vurgulayan Sayın, yasa gereği 3 ayda bir yeni liste yayımlanacağını hatırlatarak, bu durumdaki vatandaşlara, bundan sonra yayımlanacak listeleri beklemelerini de tavsiye etti.