679, 680 ve 681 nolu üç yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlandı. Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan 3 yeni KHK ile çeşitli kamu kurumlarından çok sayıda kişi ihraç edildi.

Düzce’de Adalet Bakanlığında bağlı kuruluşlarda Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde İnfaz Koruma Memuru Mesut Aycı,Öğretmen Canan Aslan, Düzce Çilimli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde İnfaz Koruma MemurlarıMuhammet Sait Parlak,Hasan Ali Akın, Muhammet Kaşık ve Tuğba Gül Uzun, Düzce Adliyesi’nde Zabıt Katibi Merve Bayrakdar bulunuyor.

Maliye Bakanlığına bağlı kuruluşta göre yapan Gelir Uzman Yardımcısı Ali Narçin, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda Çilimli’de görevli Tabip Cüneyt Balca, Merkez ilçede Tabip Fevzi Alimoğlu, Diş Tabibi Selim Baştürk ve Sağlık Memuru Timuçin Erkman yer aldı.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yapan Mimar Alev Şahin, Türkiye İş Kurumu’na bağlı kuruluşta Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Emrullah Fatih Yılmaz listede adı bulunanlar arasında bulundu.

Emniyet ve TSK’daki ihraçlar belirlenemedi
Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri’nden ihraç edilen personelin Resmi Gazete’de görev yaptığı yerler belirtilmediği için bu alanda Düzce’de gerçekleşen ihraç olup olmadığı belirlenemedi.Kararname ile 60 polisin rütbesi söküldü. Rütbesi sökülen emniyet görevlileri arasında 46, birinci sınıf emniyet müdürü; 6, ikinci sınıf emniyet müdürü; 3, üçüncü sınıf emniyet müdürü; 2, dördüncü sınıf emniyet müdürü, bir başkomiser ve bir polis yer aldı.

Düzce’de ihracın olmadığı kuruluşlar
İhraç edilenler listesinde Düzce’de akademisyen, din görevlisi, Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda Düzce’de ihraç edilen olmadı.

Düzce’de göreve iade yok
679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 277 kişi görevine iade edilen isimler arasında Düzce’den isim bulunmadı.