2019 seçimleri öncesinde teşkilatlara tekrar dinamizm kazandırmak isteyen AK Parti’de kongre süreci tüm hızıyla sürüyor. 31 Aralık Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan 6.Olağan İl Kongresi öncesi aday sayısı merak uyandırıyor.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın AK Parti Düzce İl Başkanlığı için mevcut başkan Hikmet Keskin ile yola devam edilmesi yönünde görüş bildirdiği kulislerde konuşulsa da bu görüşün henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmadığı biliniyor. Keskin’in isminin onaylanması ve tek adaylı bir seçim olacağı düşünülürken sürpriz bir aday çıktı.

Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımla adaylığında ısrarcı olduğunu açıkladı.
“AK Parti Kongrelerimizi, mevcut başkanla devam kararı alınsın alınmasın, mevcut İl Başkanı yapar. Kongrenin güzel olması O başkanın ve ekibinin şanındandır. Bu manada kongre tertip heyetine, İl başkanımıza emeği geçeceklere şimdiden şükranlarımı arz ediyorum.” ifadelerini kullanan Kıbrıs, genel merkezin kararı ne olursa olsun aday olduğunu açıkladı.



İstişareler sonucunda tek aday üzerinde karar alan ve kongrelerini tek aday tek liste olarak yapan AK Parti’de, Kıbrıs’ın adaylığının yankıları merakla bekleniyor. Genel merkezin Hikmet Keskin ismini onaylamasının kesinleşmesi durumunda en az iki adaylı olacak olan kongrede üçüncü bir ismin çıkıp çıkmayacağı merakla bekleniyor.

Haber: H. GÜRSOY