Memur-sen Düzce Şubesi, 2012 yılı 1. İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi. İl Divan Toplantısına Memur-Sen’e bağlı tüm sendika başkanlarının ve üyelerinin yanı sıra Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Eğitim-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş’da katıldı.

Siyaset yapmıyoruz!

Toplantının açılış konuşmasını yapan, Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, Memur-Sen’in siyaset yaptığına ilişkin görüşlerin doğru olmadığına ifade ederek “Birileri “Memur-Sen Siyaset Yapıyor” diyor. Siyaset yapmıyoruz! Ülkemizin geleceğinin şekillendirmede katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Birileri bizim adımıza hukuklar yapacak, çocuklarımızın geleceği için çerçeveler çizecek biz bunda söz sahibi olmayacak mıyız? Bu kadar yetişmiş bir topluluktan kimse bunları istemesin. Memur-sen referandumda evet diyerek önemli bir görev arz etti. Memurlara toplu sözleşme hakkı alarak önemli bir görev adletti. Memur-sen üniversitelerde başörtü yasağının kaldırılması için elini değil, gövdesini taşın altına koyarak önemli bir görevi yerine getirdi. Bugün 4+4+4’ü konuşuyoruz. 4+4+4’ün içinin doldurulmasındaki ana etken Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen’dir. Bunu onurla ve gururla ifade ediyorum. “dedi.

Bizim Yüzümüzü Kızartıyor

Başörtüsü sorununa da değinen Kılıç, “8 Mart Dünya Kadınlar günün kutladık ve aynı gün meclisimizden kadınlara yönelik kadınların hakkını teslim eden maddeler çıktı. Ama hala başörtülü kadınların hakkını teslim eden hukuki düzenlemelerin yapılmayışı bizim yüzümüzü kızartıyor. Kadına eşitlik ve pozitif ayrımcılık diyeceksiniz ama hala başörtülü kadınlarımı öteleyerek ikinci sınıf vatandaş muamelesi göstermenizi memur-sen kabul etmez. Başörtülü kadınlarımızı da eşitlik istiyoruz.”dedi.

Türkiye’de tek düzeli anlayış bitmeliydi

Sivil toplum kurumlarının önemine değinen Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise, “70’li yıllara baktığımızda Türkiye’de öyle örgütler kurdular ki istediklerini iktidara girdiler istediğini getirmediler. Kendi kasalarını doldurmaya devam ettiler. Bu böyle gidemezdi. Dünya baskıcı zulümle idare edilmenin bittiğini ortaya koyarken Türkiye’de tek düzeli anlayış bitmeliydi. Bu nedenle memur-sen kuruldu.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş ise ülkenin en büyük sendikası ve sivil toplum kuruluşunun Memur-Sen olduğunu ifade ederek sendikanın bu koşullara gelmesinde katkısı olan tüm üyelere teşekkür etti.