Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 19.30’da başlaması beklenen Düzce mitingi Sakarya programı nedeniyle geç başladı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek için Başta Bolu olmak üzere civar illerden de çok sayıda partili miting alanını doldurdu. Zaman zaman yağan yağmura rağmen alanı dolduran Partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin politikalarını eleştirerek, partisinin seçim vaatlerini anlattı.
Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri ile birlikte Düzce’ye gelen Kılıçdaroğlu saat 20.45’i gösterdiğinde alana giriş yaptı. Gecikme için özür dileyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu,  “Düzce ile gurur duyuyorum, size güveniyorum, sizin için çalışacağım.” Dedi. 


DÜZCE’NİN ADI PARLEMENTODA YOK
Kılıçdaroğlu “Parlamentoda Düzce’de sorun yok gibi duruyor. Biliyorum sorunlarınız var ama bunları TBMM’de dile getirecek milletvekili yok. O zaman bu tabloyu değiştireceğiz. Siz iki deprem gördünüz,  depremin izlerini silebildiniz mi? Okul sorunu çözdüler mi, okullar hala prefabrikte. Onlar sadece Cep sorunu çözdüler.” şeklinde konuştu.

DÜZCE’Yİ ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYORLAR
“Düzce’de oylar çantada keklik diye bakıyorlar” diyerek 7 Haziran için Düzcelilerden söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin politikalarını eleştirirken, partisinin seçim vaatlerini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Sizin için parlamento da çalışacak bir kadromuz var. Siz sahip çıkınca Düzce’nin en temel sorunları çözülecektir. Halkın iktidarında refahı tabana yayacağım. Emekliyi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı yapacağım. Emekliye vefa borcum var. Emekli kimsesizim demeyecek. İşsizlik sorununu çözmek için çaba harcayacağım. Faizlerin yüzde 80’ni sileceğim.” diye konuştu.


HER İNANCA SAYGIM VAR
CHP Lideri Düzce'nin muhafazakâr bir şehir olduğunu bildiğini ifade ederek; " Düzcelilerin mütedeyyin olduğunu biliyorum. Ben herkesin inancına saygılıyım. İnsan Allah'ın yarattığı bir varlıktır. Benim derdim vatandaşımın akşam sofrasında çorba kaynıyor mu buna bakıyorum. Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme yaptırmadım, yaptırmayacağım. Hiç kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme yapmadım, yaptırmayacağım. Her vatandaşıma saygı duyuyorum, duymaya devam edeceğim. Onlar iktidara geldikten sonra Türkiye’yi unuttular. “dedi.

YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİM
Düzcelilere “Bana 4 yıl için yetki verin” diyen Kılıçdaroğlu, “ bu ülke bayrağı altında hiçbir aile yoksul olmayacak yoksulluğu tarihi gömeceğim. İfadelerini kullandı.


İKİ SÖZ İSTEDİ
Düzcelilerden iki söz isteyen Kılıçdaroğlu, “7 Haziran’da sandığa gidin artık yeter deyin. Sandığa giderken de seçimlerde CHP’ye oy vermemiş vatandaşımızı ikna edeceksiniz. Gel kardeşim gidip 4 yıl için oyumuzu verelim diyin.  Bakın Düzce’de 13 yılda hastane yapamadılar. Okulu yapamadılar. “dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse merak etmesin, 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır. Bu milleti borç batağından kurtaracağım. Sözüm sözdür" dedi. Yaklaşık yarım saat süren miting, milletvekili adayları ve İl Başkanı Müjgan Çakman’ın halkı selamlaması ile son buldu.