D-100 Karayolu Kapıcıköy Sapağında meydana gelen kazalar, vatandaşı çileden çıkarmış son olarak dün yaşanan kazanın ardından vatandaşlar yolu kapatarak yaşanan kazalara tepki göstermişti. Vali Bülent Kılınç'ta dün yaşanan kazanın ve olayların arkasından olay yerine giderek hem vatandaşlarla konuşmuş hem de olay yerinde incelemelerde bulunmuştu.

"Yol üzerinde çalışma başlatılmasına karar verdik."

Vali Bülent Kılınç, bugün Başkan Mehmet Keleş'le bir araya gelerek yol üzerinde yapılması gerekenler için görüş alış verişinde bulundu. Konuşmanın ardından basın açıklaması yapan Kılınç, yolla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kılınç, “Yol üzerinde bu zamana kadar ciddi kazalar olmuş ve bir çok vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan olaylar nedeniyle vatandaşların sergilediği durumu sakin karşılamak gerekiyor. Çünkü vatandaşın parmağı bile kanarsa bizim için üzücü olur. Ama yol üzerinde yapılan duble yol çalışması mahkemelik olduğu için ve mahkeme hala devam ettiği için yol üzerinde çalışma yapılamıyor. Bizde karayolları ile görüştük ve yol üzerinde çalışma başlatılmasını kararlaştırdık. “ifadelerini kullandı.

"Çalışmalar bir ay içinde tamamlanacak."

Yol üzerinde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Kılınç. “Yol üzerinde çalışmalara başlayacağız ve çalışmalar bir ay içerisinde tamamlanacak. Yol üzerinde başta İhsaniye Köyü'nde trafik ışıklandırması yapılacak ve yaklaşık 600 metrelik alan çift şerit haline getirilerek. Yolun kenarında bulunan yaklaşık 25 köy için köylerin yola çıkması amacıyla yol üzerinde çalışma yapılacak. Köyün iki tarafına da bariyer yapılacak. Yani bir ay içinde asfalt, ışıklandırma ve diğer çalışmalar bitirilmiş olacak. “ şeklinde konuştu.

"Yolu kullanan vatandaşların son derece dikkatli olmaları gerekiyor."

Sapakta oturan vatandaşlara da uyarılarda bulunan Kılınç, “Özellikle yol kenarında oturan vatandaşlarında bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Çocukların yoldan geçerken ailelerinden gerekli önlemleri alması lazım. Yaşlı vatandaşlarda yoldan geçerken dikkatli olmalı. Genel olarak yolu kullanan vatandaşların son derece dikkatli olması gerekiyor.” dedi.

"Vatandaşlar olaydan sonra gelip bizden özür diledi."

Son olarak dün yaşanan olayların ardından olayla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını da sorduğumuz Kılınç, “ Olay yeri Jandarma sınırları içerisinde olduğu için bu konudaki çalışmaları onlar takip ediyor. Tabi nahoş olaylar desteklenemez ama vatandaşlara da hak vermek gerekiyor. Bu zamana kadar yaşanan kazalar nedeniyle insanlarda sinir boşalması oldu. Zaten yaşanan taşkınlıkların ardından vatandaşlar bizden gelip özür dilediler.” ifadelerine yer verdi.