Düzce Valisi Bülent Kılınç düzenlediği basın toplantısı askeri ve mülki erkanın, tüm kamu görevlilerinin, sivil kuruluşlarının, basın mensuplarının ve Düzcelilerin yeni yılını kutladı. Kılınç mesajında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Vali Kılınç mesajında “Bir yılı daha geride bırakarak yeni umutlar ve heyecanlar ile 2009 yılına giriyoruz. Yeni yılın yurdumuza ve ulusumuza sağlık, mutluluk ve barış getireceğine demokrasi ve hukuk kuralları gereğince daha da güçlenip gelişeceğine inacımız tam. Milletçe birlik ve beraberliğimizi koruyarak, karşı karşıya kadığımız problemleri ulusal yardımlaşma ve dayanışma içerisinde çözebileceğimiz mutlaktır. Düzceli hemşehrilerimizin rahat, huzur ile güven içerisinde olmalarını sağlamak ve kentimizin kalkınması için daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. İlimiz son yıllarda ciddi bir kalkınma hamlesi içerisine girmiştir. Bu anlamda hepimize düşen ciddi sorumluluklar vardır. Hepimiz bu sorumluluklarımızın bilinci içerisinde daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam için çalışmak zorundayız. Düzce'nin gelişmesi kalkınması halkımızın, refah seviyenin yükseltilmesi ve vatandaşlarımıza kamu hizmetlerinin verilmesi için ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan tüm personelin özeverili bir şekilde yaptıkları çalışmalar takdirle karşılandı. Düzce'yi kalkındırmak ve geliştirmek için yürüttüğümüz çalışmalarda Düzcelilerinde yanımızda olacağına, birlik ve beraberlik içerisinde kentimizi daha güzel yarınlara taşıyacağımıza inanıyorum. Huzurlu bir yıl ve huzurlu bir gelecek yaşamak adına, tüm yurttaşlarımızın birlik ve beraberliğimizi koruyacağına birliğimizi bozacak olumsuzluklara, kesinlikle itibar etmeyeceğine Cumhuriyetimize ve onun kurumlarına, sonuna dek sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum. 2009 yılının tüm Düzceliler için sevgi, barış ve huzur içinde geçmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmanın daha hız kazandığı bir yıl olması temennnisi ile askeri ve mülki erkanın, tüm kamu görevlilerinin, sivil kuruluşlarının, basın mensuplarının ve değerli Düzceli hemşehrilerimin yeni yılını en iyi dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Kılınç daha sonra basın mensuplarına yeni yıl hediyesi verdi. Erkek muhabirlere kravat, bayan muhabirlerede flar hediye eden Kılınç yeni yılda birlik ve beraberlik çağrısını yeniledi.