Bolu Dağı'nda kar yağışıyla birlikte yaşanan trafik sorunuyla ilgili dün Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ve Düzce Valisi Bülent Kılınç biraraya gelerek değerlendirmelerde bulunmuşlardı. Özellikle Bolu Dağı'ndaki ekip sayılarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç. Bolu Dağı tünelinde trafik açısından hız limitlerine uyulmadığı için sorun yaşandığını ve bunun Bolu ekiplerini ilgilendirdiğini ifade etti.

Kılınç, “Aslında Bolu Dağı Tünelinde hız limitlerini ölçen bir sistem mevcut. Artık bu sistemde devreye girecek ve tünele belirlenen limitlerin üstünde giren sürücüler ekipler tarafından durdurularak gerekli işlemler yapılacak. Bolu Dağı tünelinin sadece bir bölümünde şeritlerde kaymalar mevcut. Bu konuda ele alınıyor. Bolu Valisiyle konuşmamız sırasında bu konuların üzerinde durduk.” şeklinde konuştu.

Eğitim öğretimin kar yağışıyla tatil edilmesi konusuna da değinen Kılınç, “Bizim öğrencilerimiz karı gördükleri zaman hemen okulların tatil edilmesini istiyor. Ama bu durum eğitimi olumsuz etkiliyor. Doğu bölgelerindeki öğrenciler bu şartları 7 ay boyunca yaşıyor ama eğitimlerine devam ediyor. Ne kadar kar yağarsa yağsın eğer okuların devam etmesi için bir sorun oluşmuyorsa eğitime ara verilmemesi gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.