Öncü Ekranlarında yayınlanan ve Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu “Son Nokta Özel” programına katılan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce'nin kapsamlı bir panoramasını çizdikten sonra, temel sorunlar ile ilgili olarak gelinen nokta konusunda açıklamalar yaptı. Kılınç, Programda Düzce'nin temel karakteristiği konusunda çarpıcı tespitler de yaptı.

Programın başında Düzce'nin coğrafi ve demografik yapısı ile ilgili bilgiler veren, güçlü ve zayıf olduğu konuların yanı sıra Düzce'yi bekleyen tehditler ve fırsatları da değerlendiren Kılınç, ilimizin panoramik bir görüntüsünü ortaya koydu. Kılınç, çevre kirliliği, arazi kullanımındaki yanlışlıkların yarattığı erozyon tehlikesi, denetimsiz ve çarpık yapılaşma gibi konulara dikkat çekti. Kılınç, Düzce'nin temel göstergelerini anlatırken, çevre illerle kıyaslamalar da yaptı.

Kılınç, Programda, Su havzası olarak Düzce, Eğitimde gelinen nokta, Bahar temizliği kampanyası, Düzce'de eko turizm, Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisinin Kapatılması, Bir oda da senden kampanyası, karadeniz'de yaşanan boğulma olayları gibi konuları değerlendirdi.

Mehmet İbrahimoğlu'nun bir sorusu üzerine Düzce konusunda tespitler yapan Kılınç, Bolu ile Düzce'nin arasında ne fark olduğu ile ilgili olarak, Bolu'da bir kararın alınmasının ardından herkesin o konu üzerinde hemfikir olabildiğini, Düzce'de durumun bu şekilde olmadığını dile getirdi. Kılınç, bürokrasinin çatlak sesleri sevmediğini, herhangi bir kuşkulu durumda hemen ipleri kısacağını söyledi.

Geçen hafta Bağlantı yolunda yaşanan kazada bir kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak konuşurken, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Düzce Valisi Bülent Kılınç, düzgün yollarda yapılan sürat nedeniyle bu yolun yapılmasının iyi mi kötü mü yaptıklarını düşünmeden edemediğini söyledi. Kılınç, yolun tamamlanmasının ardından sürat yapanların çoğalmasından endişe ettiğini belirterek, vatandaşlara uyarılar yaptı.