Düzce Valisi Bülent Kılınç,12 Kasım Düzce Depreminin ardından geçen 9 yılın sonucunda''Halkımızın haklı beklentilerine yanıt oluşturacak bu çabalar sonucu, Düzce yaşadığı zor günleri bırakarak, gelişme yönünde büyük bir ivme kazanmıştır'' dedi.

Vali Kılınç,''12 Kasım Düzce Depremi'nin 9. yıldönümünü yaşıyoruz. Devletimiz ve ulusumuz el ele vererek yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için yoğun bir çaba göstererek yaşanan sıkıntıların aşılmasında önemli bir başarı göstermiştir. Ülkemizin ve ilimizin bir deprem bölgesi olduğu gerçeği, depremle yaşamayı öğrenmemizi olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmamızı gerekli kılmaktadır. Bu yöndeki eksikliklerimizin, gerekli örgütlenmelerin tamamlanması ve etkili denetim unsurlarının uygulamaya geçirilmesi kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Depreme karşı alınacak en etkili önlem, vatandaşlarımızın eğitilmesi ve toplumsal bilincin arttırılmasıdır. Bu konuda gerek birey, gerek toplum ve gerekse devlet olarak hepimize görevler düşmektedir''ifadelerini kullandı.

Vali Kılınç, Düzce'de halen daha orta ve ağır hasarlı binaların var olduğunu ve mahkeme kararlarının beklendiğini belirterek ''Mahkemeler nedeniyle bazı binalar durmaktadır. Bu mahkemeler sonuçlandıkça işlemler yapılmaktadır. Düzce'mizde çeşitli alanlarda bulunan prefabrik yapılar ortadan kaldırılarak sadece Kiremit ocağında bulunan prefabriklere 150 kadar aile yerleştirilmiştir. Bu aileler Deprem yaşamamış ailelerdir. Fakir ve muhtaç ailelerdir. Bu Aileler için çeşitli projeler üretiyoruz amacımız bu ailelere iş bulmak ve zamanla bu prefabriklerden çıkmalarını sağlamaktır. Bunun la ilgili konut projeleri de üreterek özellikle TOKİ iş birliği ile çözüm bulunacaktır''diye konuştu.

Düzce'de olası depreme karşı her türlü eğitim ve öğretimlerin sivil toplum kuruluşları işbirliği ile yapıldığını belirten Kılınç''Deprem eğitimleri özellikle okullarda sürmekte ve sivil toplum kuruluşları muhtarlara eğitim ve öğretimler verilmektedir'' şeklinde konuştu.