Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun devlete ait bazı gayrimenkullerin satışıyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı..



Çoban kavşağı veya Akçakoca-Zonguldak Krd. Ereğli geçişi olarak da bilinen kavşağın hemen yanında bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan arazinin satışıyla ilgili karar resmi gazetede yayımlandı..
Hamidiye Mahallesi’nde bulunan 6 bin 512 metrekare yüzölçümlü alana "Ticaret Alanı, Trafo Alanı ve Yol" yapılması için özelleştirilme kararı alındı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu devlete ait bazı gayrimenkullere ilişkin imar planı değişikliklerini ve ihale sonuçlarını onayladı. Hamidiye Mahallesi Çoban mevkiinde ki Karayolları arazisi ticari alan yapılmak üzere özelleştiriliyor.
Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin sayısında yayımlandı. Kararlara göre Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Düzce'nin, Merkez ilçesinde bulunan 6 bin 512 metrekare yüzölçümlü alana "Ticaret Alanı, Trafo Alanı ve Yol" yapılması için özelleştirilme kararı verildi.

Çoban mevkiinde bulunan Karayolları arazisinin ticari alan yapılmasının ardından kime verileceği veya kim tarafından alınacağı merak konusu oldu. Zamanla alıcısı ortaya çıkacak olan arazinin değer bakımından oldukça yüksek olduğu biliniyor.

 

Haber:E.TAYHAN