Ve beklenen oldu. Ramazan ayı öncesi sektöre yapılan "Fırsata dönüştürmeyin" uyarılarına karşılık kırmızı et ürünlerinin kilosuna zam geldi. İftar sofralarının protein kaynağı kırmızı etin fiyatı Düzce'de 5 ila 10 lira arasında zamlandı.
 
Uyarılara rağmen fiyatı arttı 
Ramazan öncesi et fiyatlarına ilişkin değerlendirme yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 1.5 yıldır et fiyatlarının stabil şekilde 30-40 lira arasında cereyan ettiğini ve bu değerin normal olduğunu belirterek, "Daha düşük fiyata verilebilir, piyasayı daha da aşağı çekebiliriz ama yerli üreticimizi zarar ettirecek, onu sektörden uzaklaştıracak bir uygulama içinde olamayız." demişti. Ancak yeteri kadar besi hayvanı olmasına bağlı olarak Ramazan'da fiyatların oynamayacağını tahminleri yerle bir oldu. Bakanlık yetkilileri ve sektör temsilcilerinden gelen tüm uyarılara karşılık Ramazan'da katlanan satışların da etkisiyle kırmızı et fiyatlarına zam yapıldı.

Düzce'de market ve kasaplarda dana kıymanın kilosu 39 TL, dana kuşbaşının kilosu 42 TL ve kuzu kol 42 TL'den satılıyor. 

"Zaten herkes çorba içiyor et yiyen yok"
Kızılay Meydanı'nda faaliyet gösteren bir kasap esnafı, et fiyatları ve yükselmenin sebebini şöyle anlattı: "Dana kuşbaşı 42 TL, yağsız kıyma yine 42 TL, normal kıyma 39 TL, bonfile 65 TL, kasap köfte yapıyoruz onun kilosu 40 TL, kuzu etinin kilosu da 65 TL civarında, kemikli et ise 34 TL. Şu anda piyasa çok dalgalı olduğu için danayı 28 TL kesiyorlar. 28 TL’ye kesilen bir dananın buraya maliyeti de 34-35 TL ve KDV, stopajı, kan parası hariç tabii. Fiyatlar pahalı, tarım kalmadı. Ben de 20 TL olmasını isterim kimse gelemiyor çünkü. Vatandaşlar da "Pahalı" diyor zaten herkes çorba içiyor et yiyen yok."