Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara zorunlu kış lastiği takma uygulaması bugün itibariyle başladı. Bu sebeple, bu sabah saat 08:00’da Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde, araçlara gelen zorunlu kış lastiği uygulamasına yönelik Düzce Trafik Şube Ekiplerince denetimler başladı. Artık lastiği kışa uygun olmayan veya kar lastiği olman araçlar şehirlerarası ticari faaliyetlerini sürdüremeyecek.

Bu kapsamda Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bu sabah saat 08:00’da Trafik Şube Ekiplerince Düzceli ticari araç sahiplerinin lastik derinlik ölçüm cihazıyla, lastik ölçümleri yapıldı.
Terminalde yapılan lastik ölçüm uygulaması trafik ekiplerinin yaptığı anonsla başladı. Her bir şehirlerarası yolcu taşıyan ticari aracın lastik derinlik ölçümleri yapıldı.

Polis memurunun, otobüs şoförüne yaptığı uyarıda; “Bugünden itibaren kış lastiğinizin derinliği 3’ün altına düşmeyecek. Aksi takdirde cezai işlem uygulanarak araçlarınız trafikten men edilecek. Bu uygulamamız nisana kadar devam edecek. O tarihe kadar da denetimlerimiz sık sık devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Yapılan denetimler Trafik Şube ekiplerinden bir polis memurunun yaptığı anonsla son bularak anonstan 25 aracın denetiminin yapıldığı ve terminalde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı öğrenildi.