Son dönemde yayılım hızı artan ve ülke genelinde zirve yapan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) ile mücadele kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına resmi tatil olan 23 Nisan Cuma günü de eklendi.

22 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’da başlayan kesintisiz kısıtlama, 26 Nisan Pazartesi sabahı 05.00’e kadar sürdü. 82 saatlik kısıtlamada kural ve tedbir kararlarına uyan Düzceliler’in evlerine çekilmeleriyle Düzce sessizliğe büründü.

Kısıtlamanın sona ermesiyle Düzce Merkez’de bugün ortaya çıkan görüntüler yeni tip koronavirüs salgınında durdurulamayan artışın sürdüğü kentte korkuya neden olurken akıllaraysa ‘İlla yasak mı gerek?’ sorusunu getirdi.

Yasağın sona ermesiyle binlerce vatandaş kendisini sokaklara atmasıyla şehir merkezinde insan seli oluştu. Kentin en işlek noktaları olan İstanbul Caddesi, Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak’ta adım atacak yer kalmadı. Başta PTT olmak üzere banka şubeleri ve ATM cihazları önünde metrelerce uzunlukta kuyruklar oluşurken sosyal mesafe sıklıkla ihlal edildi.

COVİD-19 pandemisinde en kritik dönemi yaşayan ve geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın en yüksek vaka artışının olduğunu açıkladığı Düzce’de vatandaşların sorumsuzluğu yürekleri ağızlara getirdi.

Alınan yeni tedbir ve kısıtlama kararlarıyla günlük yeni vaka sayısı artışında henüz yeni yeni kısmi düşme yaşanan Düzce’de, vaka sayısında azalma hedeflenirken oluşan bu görüntülerin tabloya yansımasının nasıl olacağı merak konusu oldu.  

HABER: Mehmet GÜNESEN