Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 valiliğine genelge kapsamında yurt genelinde ikinci sokağa çıkma kısıtlaması geçtiğimiz hafta itibariyle uygulandı.

Bu kapsamda 11 Aralık Cuma günü saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması pazartesi sabah 05.00 itibariyle sona erdi. 56 saatlik kısıtlamanın ardından vatandaşlar yeniden cadde ve sokaklara akın etti.

Kısıtlamanın olduğu saatlerde başıboş köpeklerin kol gezdiği cadde ve sokaklardaki sessizlik sabahın erken saatlerinde yerini insan ve taşıt hareketliliğine bıraktı.

Düzce’nin en işlek cadde ve sokakları doldu, taştı. Özellikle İstanbul Caddesi, Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak’ta adım atacak yer kalmadı. Banka şubelerinde ve PTT'de işlem yaptıracak vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, emniyet güçleri de vatandaşları maske ve sosyal mesafeye uyum konusunda sürekli uyardı.

Öte yandan havaların soğuması ile birlikte kapalı mekanlarda daha fazla vakit geçirildiğine dikkat çeken uzmanlar, bu durumun koronavirüs açısından risk oluşturduğunu vurguluyor. Bu nedenle vatandaşların özellikle dar alanlarda uzun zaman geçirmemesi tavsiye ediliyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN