Öncü TV’nin gündeme ışık tutan programı Kitabın Ortasından önemli konu ve konuklarıyla yeni yayın dönemine başladı. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu programın yeni dönemdeki ilk konuğu MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz oldu. Düzce’nin sağlıktaki sıkıntılarından kapatılan Fisko Kavşağı’na, çöp sorunundan fındığa kadar birçok konuda merak edilenleri açıklayan Yılmaz, ilk olarak gündemden düşmeyen “Düzce’de kalp uzmanı yok” tartışmalarına değindi. 

“Oluşturulmak istenen algı farklı”
Sağlıkta bir takım eksiklikleri doğrulayan ancak ‘uzman yok’ demenin yanlış olduğunu aktaran Milletvekili Yılmaz, şöyle konuştu:
“Düzce’de kardiyoloji uzmanı yok diyorlar ama Düzce’de Atatürk Devlet Hastanesi’nde tam 4 kardiyoloji uzmanı var. Oluşturulmak istenen algı farklı. Düzce devlet hastanesinde ayrıca 2 kalp damar cerrahisi var. Ama anjiyo dediğimiz kalpteki tıkanıkları tespit eden cihazımız yok. Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlamış bu konuda. Buna göre; nüfusu 500 binin altında olan illerde kalp merkezi dediğimiz, anjiyografi, baypas yapacak merkezler 3. basamak yani üniversite hastanesi dediğimiz yerlerde bulunur. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde anjiyografi cihazımız var. Kalp merkezimiz de var. Düzce Üniversitesi Hastanesi günlük ortalama geçen sene 3 adet anjiyo yapmış.”

“Tamer maalesef iletişim kopukluğundan vefat etmiş”
Bir süre önce kalp krizine bağlı olarak hayatını kaybeden Düzce’nin sevilen esnaflarından Tamer Hoşver’in Düzce’de müdahale edilemeyip Bolu’ya sevki sırasında vefat etmesi hakkında ise Yılmaz, dikkat çeken ifadeler kullandı:
“Maalesef anladığım kadarıyla iletişim kopukluğundan vefat etmiş. Diyelim ki o gün çok yoğunsun hastayı anjiyoya alamıyorsun çünkü bir komplikasyon gelişirse eğer anjiyo yaparken doktorlarımız derhal bunu baypasa çevirtmeniz gerekiyor. Baypasa çevirdiğiniz itibaren ise yoğun bakım ünitelerinizin boş olması gerekiyor. Bakım üniteleri boş değilse başka bir hastaneye sevk edilmesi gerekiyor. Benim araştırmalarım neticesinde Tamer arkadaşımız o ana denk geliyor yoğun bakım ünitesi yoğun olduğu için Bolu’ya sevk ediyorlar orada da vefat ediyor.”

“Bu yolun kapanması Düzce’nin ayıbıdır”

Kazalara davetiye çıkardığı gerekçesiyle trafik güvenliği için kapatıldığı açıklanan Fisko Kavşağı ile ilgili ise sert konuşan Milletvekili Yılmaz, “Bu yolun kapanması Düzce’nin ayıbıdır.” dedi.
Yılmaz, “Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki kavşağın kapatılmasının ardından gerek mahalle muhtarıyla gerek ise mahalle halkıyla devamlı irtibat halindeydik. Yapılması gerekenleri konuştuk. 30 Ağustos zafer bayramında hatta belediye başkan yardımcımız Hüdaver ağabeye bir teklif götürdüm. “Gelin size başka bir çözüm önerisi götüreyim” dedim.” Eğer başarılı olmazsa sıkışık olursa o zaman dediğinizi yaparsınız” dedim. “Eğer buradaki kavşağı kapatırsanız mahalle sakinlerinin yanı sıra adliye sarayına ve Emniyet Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarda mutsuz kalacaktır” dedik ama onlar topu karayollarına attılar. Bizde en kısa zamanda karayollarına başvurumuzu yapacağız biran önce yolun açılması için. Bu yolun kapanması Düzce’nin ayıbıdır.” şeklinde konuştu.

“Düzce kamuoyuna bir şeyler sunmazsanız Düzce kamuoyu size bunun hesabını sorar”
Düzce Belediye Meclisi’ne geçmiş dönemdeki harcama ve ihalelerin incelenmesi için oluşturulan Araştırma Komisyonu ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:
“Bizim belediye meclis üyelerimiz bu konunun önemli olduğunu söylediler. Dursun Ay dönemindeki harcamaları mevcut belediye kamuoyuna sermesi lazım. Komisyon kurmakla oyalanacaklarına direkt açık net şekilde dosyalarla harcanan miktarları açıklamaktır. Eğer usulsüzlük varsa başvurulacak merci bellidir. Direkt savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz. Sanırım komisyon 3 toplantı yapmış eğer o 3 toplantıdan sonra Düzce kamuoyuna bir şeyler sunmazsanız Düzce kamuoyu size bunun hesabını sorar.”


“Bu ülkenin 5-6 milyon parasını götürdünüz yatırdınız ama bir fosseptik kuyusunu temizleyemiyorsunuz”
Sokak hayvanları sorununa çözüm için Akçakoca’nın Subaşı Köyü sınırlarında inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne söz gelince ise Milletvekili Yılmaz, vatandaştan gelen tepki ve eleştirileri şöyle sıraladı:“O hayvan barınağı yapılırken insanlar tepki gösterdi dediler ki ‘Bu bizim su havzamıza giriyor.’ Özellikle Kabalak Köyü’nün içme suyu için. Devlet kademeleri geldiler ve dediler ki ‘Hayır biz buraya atık su atmayacağız.’ Açılalı ne kadar zaman oldu bir baktık kuyu taşmış ve fosseptik kuyusu akıyor Kabalak Köyü’ne doğru. Bu ülkenin 5-6 milyon parasını götürdünüz yatırdınız ama bir fosseptik kuyusunu temizleyemiyorsunuz. Ama şimdi gereği yapılmış.”

“Ellerine yüzlerine bulaştırdılar, mahkemelik oldular”
Hecinler’deki mevcut tesisin kapılarının bir daha açılmamak üzere kapatılmasının ardından Düzce’ye kazandırılacağı açıklanan geri dönüşüm özellikli katı atık depolama tesisinin hala yerinin bile belli olmamasının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:
“Hala çöplerin bir alanda vahşi depolanması Düzce’nin ayıbıdır. Düzce’nin göbeğinde İSKİ’nin su havzasında çöp depolanıyor. Böyle olmaz. Çöp kokusu Düzce’nin büyük yatırımı Melensu Park’a kadar geliyor. Havalar yağmurlu olduğu için pek hissedilmeyecek ama Sarayyeri, Mamure köyü, Aziziye Köyü, Arapçiftliği tamamen bu kokudan muzdarip. Buna söz verenlerin hemen sözünü yerine getirmesi lazım. Bu sorunu bir an önce Düzce’nin gündeminden kaldırmak lazım. Nasıl söz verdilerse öyle çözmeleri lazım. Dolar 3 liranın altında iken 17 milyon TL’ye çöp alanı yaptılar. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar, mahkemelik oldular. Oradan kaldırdılar. O zaman mahkeme neden izin vermedi. Sebebi çevreyi kirletme ihtimali olduğu için. Şuanda depolanan yer ne yapıyor çevreyi kirletiyor. Su havzasının ortasına gömüyoruz çöpü. Bu çöpün buradan kalkması lazım.”

“Selden zarar gören belediyelere para gelmedi

17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel afetinin en çok yara açtığı ilçeler olan Akçakoca ve Cumayeri’nin MHP’li belediyelerine devletten tek kuruş gelmediğini daha önce Öncü TV’nin afet özel programında dile getiren Vekil Yılmaz, aynı söylemlerini yineledi.
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, “Gelmedi belediyelere para. 500 bin lira gelecek Cumayeri Belediyesine  gelecek. Hala ecekli acaklı konuşuyoruz. Selden zarar gören belediyelere para gelmedi. Akçakoca Belediyesine küçük miktarda bir rakam geldi.  Cumayeri’ne gelecek ve Gümüşova’ya gelecek.” diye konuştu.

“Fındık fiyatı TMO aldıkça daha da yükselecektir”
Son olarak Düzce’de önemli bir geçim kaynağı olan fındık konusunda değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bu sene Tarım Bakanlığı ve hükümetin izlediği fındık politikasın doğru buluyoruz. Fındık fiyatı TMO aldıkça daha da yükselecektir diye düşünüyorum. TMO ofislerini ziyaret ediyoruz oradaki vatandaşlarımızla dertleşiyoruz. Herkesin sorunlarını dinliyoruz. Bir takım şikayetler var sıfıra indirmekte mümkün değil ama şuanda fındık piyasası iyi gidiyor.”