Düzce’den deprem bölgesine yardımlar devam ederken Düzceli miniklerin yaptığı yardım kampanyası soğuk havalarda adete içleri ısıttı. Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Düzceli minikler kardeşleri için kendi kitaplarını ve evlerinde bulunan hediyelik eşyalar için bir sergi kurdu. Kendilerine çok büyük destek olduğunu belirten minikler, topladıkları yardımları Elazığ’da ki kardeşlerine ulaştırmak istiyor.
 


"Böyle bir yardım kampanyası yapma fikri ortaya çıktı"
Arkadaşları ile Elazığ’da ki kardeşleri için yardım toplamak istediklerini ve bu fikri bulduklarını belirten minikler şunları söyledi: “Arkadaşlarım ile konuşurken deprem bölgesine nasıl yardım edebiliriz bunları düşündük. Böyle bir yardım kampanyası yapma fikri ortaya çıktı. Bizde arkadaşlarım ile bir araya geldik ve bu fikri yaptık. İnşallah depremde zarar gören kardeşlerimiz için yardımlarımız olur. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük destek veriyorlar bize.”
 


 

"Bende bir yazarak olarak kendi yazdığım kitaplardan çocuklara verdim"​
Kendisinin de bir yazar olduğunu ve çocuklara kitap desteğinde bulunduğunu belirten Necati Dertli şunları söyledi: “Sabah alışveriş için marketin önüne geldiğimde tesadüfen çocukları gördüm. Baktım çocuklar burada deprem bölgesi için sergi açmışlar. Bende bir yazarak olarak kendi yazdığım kitaplardan çocuklara verdim. Ben daha öncede deprem bölgesine yardımda bulunmuştum ama çocukların böyle güzel bir düşüncede olması beni ayrıca mutlu etti. Ben bu zamana kadar sanatsal olarak hiçbir kurum ve kuruluştan yardım almadım. Ben sattığım kitapları üniversitede okuyan öğrencilere  burs olarak veriyorum. Bugünde burada deprem bölgesine yardım için kitap veya başka bir şey satan çocuklarımıza yardımda bulunak istedim. Böyle güzel şeylere destek olmak gerekir diye düşünüyorum.”