Kütüphaneler Haftası dolayısıyla “81 ilde kitap okuyoruz” sloganıyla Anıtpark Meydanı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

 

 


Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen etkinliğin, Düzce ayağı olarak seçilen Anıtpark Meydanı’nda renkli görüntüler oluştu. Etkinliği haber alan 7’den 70’e birçok kitap tutkunu Anıtpark’ta ,gerek yere gerek banklara oturarak kitap okudu.

 

 

Esnafından askerine, öğrencisinden memuruna toplumun birçok kesiminden insanın, kitap ve kütüphaneye ilgi çekmek, okuma alışkınlığı konusunda farkındalık oluşturmak için katıldığı etkinlikte öğrenciler yazdıkları dövizlerle mesajlar verdi.

 


Etkinliğe Düzce doğa Koleji, Namık Kemal ilkokulu, 23 Nisan İlkokulu Perihan Tulan ortaokulu ve Farabi Lisesi öğrencileri gönüllü olarak katıldı. Etkinliğin en dikkat çeken kesimi ise okumayı yeni öğrenen 1. Sınıf öğrencileri oldu.

 



Vali Ali İhsan Su, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve kamu müdürlerinin de katıldığı etkinlikte Vali Su, Anıtpark’ta konuşlandırılan gezici kütüphaneden okuma için Balkan Faciaları, Akça’nın ise Sarı Mustafa’yı seçmesi dikkat çekti.

 


Vali Ali İhsan SU, Kitap okumayı boş zaman etkinliği olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti ve her gün kitap okumaya vakit ayrılması gerektiğini belirtti.

 

 


Vali Su, “Okumanın önemini hepimiz kavramalıyız. Kitap okumak insanın fikri açıdan geliştirmesi dünyasını renklendirme ve yeni ufuklar açması açısından çok önemli. Çok okuyan bir toplum olmalıyız.Okursak her alanda hızlı bir gelişmeyi sağlayabiliriz. Okumaya dikkat çekme anlamında böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Tüm vatandaşlarımız kitap okumaya davet ediyoruz. Mutlaka kitap okumaya vakit ayırmalıyız. Boş zaman etkinliği olarak görmemeliyiz. Hepimiz evlerimizde belli bir saati kitap okumaya ayırmak gerekiyor.” dedi.

 


Kendisinin her gün kitap okumaya çalıştığını ifade eden Vali Su, herkesi kitap okumaya davet etti.


Vali Su, “Özellikle kitap okumaya çalışıyoruz. Çok iyi bir okuyucu olduğumu söylüyorlar ama ben yeterli görmüyorum. Mümkün mertebe bende fırsat buldukça okuyorum. Değişik kitaplar okuyorum son olarak satranç isimli bir kitap aldım onu okuyorum.” dedi.

 


İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise bu yıl 3’ncüsünün gerçekleştirilen etkinliğe katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Okuma alışkanlıklarımızı tekrar elde edelim. Günde hiç olmazsa yarım saat kitap okuyalım” mesajını verdi. 

 

 


Öte yandan Kütüphaneler haftasının içinde bulunduğumuz bu günlerde Düzce halk kütüphanesi, tadilat dolasıyla gezici kütüphanede hizmet veriyor… Kütüphanenin son durumu ile ilgili bilgi aldığımız Budak, haziran ayında çalışmaların biteceğini belirtti.

 

 

Budak, “Şuanda Türkiye’de 5 vilayette proje ödeneği çıktı. Modern bir kütüphane olacak. Bir tek Düzce Valiliği ihalesini yaptı. Türkiye’de örnek olacak bir model. Haziran başı gibi bitecek. Ayrıca buradan kalan ödenekle de Kaynaşlı’ya kütüphane açmayı düşünüyoruz. Burada kütüphanemiz kapalı olduğu için gezici kütüphanemiz hizmet veriyor. İhtiyacı olanlar bize müracaat etsinler her tülü katkıyı sağlarız. Yeterki okusunlar.” dedi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır