Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, Kızılay'ın 2017 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'na Düzce'de de yoğun ilgi gösterdi. Kurban Bayramı öncesinde Düzce'de Türk Kızılayı tarafından açılan stantlarda toplanan kurbanlık hisseleri Kurban Bayramı'nın birinci gününde, tekbirler ve dualarla kesildi ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştı.



Türk Kızılayı'nın kurban vekaleti görevi kapsamında Balkanlara yolculuk yapan Türk Kızılayı Denetleme Kurulu Üyesi Av. Ali Dilber, Karadağ'da 250 büyükbaş hayvanın Kurban Bayramı kapsamında kesilerek 1750 hisseyle ihtiyaç sahiplerine Kızılay tarafından ulaştırıldığını paylaştı.



Türk Kızılayı Denetleme Kurulu Üyesi Av. Ali Dilber ve beraberindeki heyet, Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip'i de ziyaret etti. Burada Büyükelçi Galip'le bayramlaşan Kızılay yetkilileri, sağlık, huzur ve bereket dolu bir bayram temennisinde bulunarak yardımlaşmanın  önemine vurgu yaptı.



Toplam 35 ülkede 83 bin hisseyle ihtiyaç sahiplerine ulaşan Türk Kızılayı, Düzce'deki hayırseverler tarafından alınan kurban vekaletlerini yurtiçinde 71, yurtdışında 194 olmak üzere toplamda 265 hisseyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Haber; G. TEMEL