Eylül ayının ikinci cumartesi günü kutlanan Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla Düzce Kızılay Derneği de faaliyetlerde bulunuyor. Dernek, Avni Akyol Parkı önünde stant kurarak vatandaşlara ilk yardım konusunda bilgi veriyor. 2005 yılından beri toplam 40 ilk yardım eğitimi düzenleyen Kızılay Derneği Düzce Şubesi, aynı zamanda da 800 kişiye Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitimi verdi.

Açılan stant ve yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Kızılay Derneği Düzce Şubesi İlk yardım Eğitim Görevlisi Macide Özcan, yapılan hizmetlerle vatandaşlara ilk yardım konusunda bilgi verdiklerini belirterek “İlk yardım eğitimi özellikle meydana gelen kazalarda büyük önem taşımaktadır. Bizde insanlara bu kazalarda ilk yardım olarak yapılması gerekenler hakkında bilgi veriyoruz. İlk yardımın amacı olay yerinde elimizdeki imkanlarla müdahale de bulunmaktır. İnsanların hayatlarını kaybetmemeleri için Acil Servis Ekiplerinin olay yerine gelmelerine kadar yapılacak doğru müdahaleler çok önemlidir. Bizde düzenlediğimiz bu gibi etkinliklerle vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Açılan statta ilk yardım konusunda neler yapılması gerektiği de ambulans ve doktor eşliğinde canlı bir şekilde anlatıldı.

Kızılay Derneği Düzce Şubesi, bu zamana kadar düzenlediği etkinlikler ve eğitimlerle 1300 kişiye ulaşırken açılan stantta vatandaşlara ilk yardım eğitimi konusunda broşürlerde dağıtıldı.