Düzce Kayyum Ofisi, FETÖ Soruşturması kapsamında kayyuma devredilen Akçakoca Yolu üzeri Beyciler Mahallesi mevkiinde bulunan Ensar Gıda’nın gayrimenkul satışının Kızılay Düzce Şubesi’ne yapıldığını açıklandı.

6.5 milyon TL ödeyecek

İmzalanan ön protokol ile 6.5 milyon karşılığında Kızılay Düzce Şubesi’ne devri yapılacak olan taşınmaz, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Üst Kurulu tarafından onaylandıktan sonra Şubat ayında resmi imzalar atılacak ve Kızılay Düzce Şubesi’ne devredilmiş olacak.

Kızılay şehir merkezinden çıkıyor

Peki, Kızılay bu taşınmazı nasıl değerlendirecek? Kızılay bu taşınmazın market ve düğün salonu kısmını aynı şekilde Kızılay adına kiraya verecek. Boş olan orta katlarını ise kendisi kullanacak. Yani Kızılay, şehir merkezinde bulunan merkez şubesi ve kan merkezini buraya taşıyacak. Böylece Kızılay, tüm birimleri ile aynı çatı altında toplanarak kurumsal bir kimlik kazanmış olacak. Taşınmazın diğer kısımlarının ne şekilde kullanılacağı ise yönetim kurulu üyeleri ile değerlendirilecek.

Merkezdeki yerlerini kiraya verecek

Öte yandan, şehir merkezinde Kızılay’a ait olan ve taşınma işlemi sonrasında boşa çıkacak merkez şube ve kan merkezi binaları da farklı şekillerde değerlendirilecek. Öncelikli amaç ise Kızılay’a kira getirisi elde etmek. Bu doğrultuda Kızılay’ın Camikebir Mahallesi’nde bulunan kan merkezi binasına bir kat daha eklenecek. Kızılay hem bu binayı hem de şehir merkezinde bulunan merkez binasını kiraya verip gelir elde edecek.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ