Filistin'e düzenlenen saldırıların ardınan Kızılay'ın da başlattığı yardım kampamyası devam ediyor. Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Kızılay tarafından Filistin'e gönderilen yardımlar hakkında bilgi verdi.

Filistin'de yaşanan insanlık dramını azaltmaya yönelik başlatılan yardım operasyonunun hız kesmeden devam ettiğini bildiren Komit, ağır ambargo koşulları devam eden bölge için hemen harekete geçen Türk Kızılayı'nın, Filistin Kudüs ve Mısır El Ariş şehirlerinde görev yapmak üzere iki ayrı koordinasyon ekibi gönderdiğini kaydetti.

Komit ayrıca “ Türkiye'den ilk etapta Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 10 tırlık bir insani yardım konvoyu 29 Aralık tarihinde yola çıkmıştı. Un, şeker, pirinç, makarna, fasulye ve nohuttan oluşan 11 bin adet gıda kolisi 2 Ocak Cuma günü Filistin'e ulaştırıldı. 7 Ocak Çarşamba günü yola çıkan, 3 bin 300 gıda kolisi, 5 bin battaniye ve bir ton ilaç malzemesinden oluşan 5 tırlık ikinci yardım konvoyu ise 13 Ocak Salı günü Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca Türk Hava Yollarından ücretsiz tahsil edilen kargo uçağı ile Mısır'ın El Ariş şehrine yollanan, yaklaşık 30 ton ağırlığında tıbbi malzemeler, bebek maması, bezi ve battaniyesi Gazze'ye sevk edildi. Son olarak 12 Ocak tarihinde, Sağlık Bakanlığı'ndan 3 doktor, Türk Kızılayı'ndan bir doktor ile iki hemşireden oluşan sağlık ekibi, bölgeden tahliye edilen 10 Filistinli yaralıyı alarak Türkiyeye döndü. Bugün itibariyle, Türk Kızılayı'nın başlatmış olduğu “ Gazze ağlamasın” kampanyası çerçevesinde , Türkiye genelinde bağışlanan 410 ton ağırlığındaki 6 bin 600 gıda kolisi ve muhtelif gıda malzemesi yüklü 20 tırlık insani yardım konvoyu, Afet Müdahale ve Yardımlar Yönetimi bölümünde düzenlenen törenle bölgeye hareket etti” ifadelerine yer verdi.