Türk Kızılayı Düzce Şubesinin 2016 yılı Olağan Kongresi, Düzce protokolünün katılımıyla Kızılay Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Tek adayla yapılan genel kurulda mevcut Başkan Kemal Semih Demir yeniden başkanlığa seçildi.



VALİ ALİ FİDAN: “KIZILAY ŞEFKA ELİ”

Düzce Valisi Ali Fidan seçim öncesi Kızılay hakkındaki düşüncelerini ifade etti.



Kızılay’ın devletin ve milletin şefkat eli olduğuna vurgu yaparak köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getirdi. Kızılay’a idareciler olarak zor durumda kaldıklarında sağladıkları katkıdan dolayı minnettar olduklarını aktaran Vali Fidan, Düzceli eski Kızılay Genel Başkanı Kemal Demir’i rahmetle andı.  


KEŞİR: “SİVİL TOPLUM KURULUŞU ÇALIŞMALARINDA 30. YILIM”

Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, genel kurulda yaptığı selamlama konuşmasında sivil toplum kuruluşları çalışmalarının 30 yılı olduğunu ifade ederek sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını önemsediğini söyledi ve Kızılay’ın çatısı altında olmaktan duyduğu memnuniyeti paylaştı.

DEMİR’DEN İKİ RİCA

Türk Kızılayı Düzce Şubesi Kemal Semih Demir genel kurulda yaptığı konuşmada görev süresinde geride kalan 3 yılı değerlendirerek üyelerden iki ricada bulundu. Demir, “Kızılay Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşudur. Bu denli büyük ve organize çalışan kurumlarda üyelik, gönüllülük, bağış en önemli konulardır. Sizlerden iki ricam olacak. Çevresinde sevilen, mesleğinde başarılı, yardımsever kişilerin Kızılay’a davet edin. Üye olarak böyle değerlerin aramıza katılmasına destek verin. Yardım ve bağışlarınızı Kızılay ile birlikte yapma konusunda bilgi verin ve özendirin. İkinci konu ise çevrenizdeki ihtiyaç sahibi ailelere karşı daha duyarlı olarak bizi bilgilendirmenizdir. Yardım elimizi bu vatandaşlarımıza uzatalım.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmaların ardından Kızılay’a katkısı olan ve ‘Sevgi Çınarı’ olarak ifade edilen isimlere Düzce Valisi Ali Fidan tarafından plaket takdim edildi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Şube Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine : “Kemal Semih Demir, Ali Dilber, Sezai Tekin, Ağa Gürsel Coşkun, Yaşar Özdemir, Halise Sancaklı, İbrahim Bilir, Osman Kesen, Kadir Zoral seçilirken Genel Merkez Genel Kurul Asil ve Yedek Delegeleri ise: Muzaffer Komit, Ali Dilber, Sezai Tekin, Ağa Gürsel Coşkun, Yaşar Özdemir ve Kadir Zoral oldu.

Haber:Y.SEVER