Bolu Valisi Ahmet Ümit'in eşi Şengül Ümit'in himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkısıyla, Bolu Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmen Evi’nde organize edilen programa, şehit, gazi, engelli ve koruyucu anneleri ile huzurevi sakini kadınlar katıldı.

Programda konuşan Şengül Ümit, kadının toplum içerisindeki varlığının derin huzur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, "Kadınlar, Yüce Mevla'nın kendilerine bahşettiği merhametleriyle her zaman bulundukları ortamı güzelleştirmişler ve dünyamızı yaşanılacak huzurlu yere çevirmişlerdir." dedi.

Türk Kızılay Bolu Şubesi Kadın Teşkilatı Başkanı Ünsal Toylan da annelerin evlatları için çalışıp çabaladığını ve hayatlarını onlara adadığını kaydetti.

 "Dünyalar bir tarafa, kızımız bir tarafa"

12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yaşandığı günlerde hamile olan ve o dönem bebeğinin engelli olduğunu öğrenen Nurhan Özkuru da "Onu çok seviyoruz. Bizim için dünyalar bir tarafa, kızımız bir tarafa. Yeter ki o mutlu olsun, hasta olmasın, yüzü gülsün, her şeye değer. Allah'tan tek dileğim, kızım için sağlıklı bir ömür. Hayat bize böyle bir melek verdi. Ömrüm, ömrüne feda olsun." diye konuştu.

Etkinlikte, Bolu Gazel Gençlik ve Spor Kulübü Analı-Kızlı Halk Oyunları ekibi gösteri sundu, Emine-Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Öğrenci Korosu da "Anne" temalı konser verdi.

Etkinlik sonunda annelere hediye takdim edildi. Öncü Haber / AA