Kızılay Derneği zor durumda olan Gazze için yardımlarına devam ediyor. Dernek tarafından Gazze'ye göndermek için hazırlanan malzemelerle dolu 12 TIR, yarın Anıtpark'da düzenlenen bir törenle yola çıkacak.

Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, konuyla ilgili yaptığı açıklama da, Gazze'ye yardım sevkiyatının devam ettiğini belirterek, Türkiye'den ilk etapta 10 TIR'lık bir yardım konvoyu Gazze'ye giderek yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Daha sonra 5 tırlık acil ihtiyaç ve 1 ton ağırlığındaki ilaç ve tıbbi malzeme sevk edilmiştir. Türk Hava Yolları aracılığı ile 30 ton ağırlığındaki özel malzeme, bebek bezi ve battaniye yardımı yapılmış, daha sonra da sırasıyla 11, 44, 24 ve 20 TIR'lık sevkiyatlar yapılmıştır. dedi.

Yarın saat 11:00'da Anıtpark'dan hareket edecek olan yardım konvoyunda gıda, bebek bezi, battaniye ve hijyen malzemeleri içeriyor. Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, “ Gazze Ağlamasın” sloganı ile başlatılmış olan kampanyaya ve yarın Anıtpark'da yapılacak olan etkinliğe tüm Düzcelileri davet ederken, bu kampanyaya vatandaşların duyarsız kalmayacağına inandığını belirtti.