Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi, Akçakoca'nın köylerindeki sel mağduru ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilçeye bağlı Küpler Köyü'nde selde evi yıkılan ailelere konteyner yardımı yapıldı.Tırlara yüklenen konteyner evler Şube Başkanı Özkan Öztürk’ün başında bulunduğu ekip tarafından belirlenen yerlere konuldu.18 Temmuz’da Akçakoca ve köylerini etkisi altına alan sel afetinde bazı vatandaşların evi sular altında kalmış, evsiz vatandaşlar taleplerini en güvenilir yardım eli olan Kızılay’ın Şube Başkanı Özkan Öztürk’e iletmişti.

Evsiz vatandaşların barınma sorununu çözmek üzere Kızılay’ın Genel Merkezi ile temas kuran Akçakoca Şube Başkanı Öztürk, sıkı takiplerinin bir sonucu olarak ilk grup konteyner evleri ilçeye getirtti.Konteyner evlerin ilk grubu Küpler Köyü'nde evsiz kalan afetzedelerin kullanımına sunulmak üzere, aile ile birlikte belirlenen noktalara yerleştirildi.


Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Kızılayı Akçakoca Şube Başkanı Özkan Öztürk, "Gece-gündüz demeden, saat kavramını bir kenara bırakarak, selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza Türk Kızılayı olarak ilk günden bu güne tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Vatandaşlarımızın hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.


Devletimizden, Türk Kızılayı’mızdan, aziz milletimizden Allah razı olsun." dedi.
HABER:C.ÜSTÜNER