Kızılay Düzce Şubesinin Düzce’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarına düzenlemiş olduğu kahvaltılı basın toplantısına katılan Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Pakistan’da yaşanan deprem sonrası bu ülkeye 20 tır ile 120 çelik afet evi göndereceklerini söyledi.

Düzce İnönü Parkında bulunan Çamlı Köşk'te düzenlenen Basın toplantısına Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, Yönetim kurulu üyesi Avukat Ali Dilber ve Basın mensupları katıldı.

Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Pakistan’da bulunan yardım ekibinin ihtiyaç tespitlerinin ardından talep edilen yardımların bir an önce bölgeye gönderileceğini belirterek,” Pakistan’a ilk etapta 20 Tır ile 120 çelik Afet evi göndereceğiz. 20 Tır Salı günü bölgeye hareket edecek. Deprem sonrası Pakistan’da yolların bozulması nedeniyle bölgeye gönderilecek yardımların ne şekilde gönderileceği konusunu araştırmak ve ihtiyaç tespiti yapmak üzere daha önce gönderdiğimiz ekiplerin talepleri doğrultusunda hazırlanan yardımlar bölgeye ulaştırılacak.”dedi.

Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit ise Kızılay’ın Düzce’ye yaptığı ve yapmayı düşündüğü yatırımlar konusunda bilgilere verdi. Komit 8 ilin bağlı olduğu Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi’nin Düzce Kaynaşlı ilçesinde yapılacak olan bina temelinin 12 Kasım tarihinde atılacağını belirterek,”Bu araziye yapılacak olan Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi binası 2 milyon 250 bin YTL.’ye ihale edildi. Biz bunu Allah Nasip ederse 17 ağustos 2009 tarihinde tamamlamayı düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantının ardından Kızılay Düzce Şubesi Başkanlığı tarafından Basın toplantısına katılan bütün basın mensuplarına hediye verildi.