Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Türk Kızılayı kurban bağışı kampanyasının detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir ve yönetim kurulu konu hakkında ayrıntılı açıklamada bulundu. Başkan Demir bu yılki kampanyanın logosunun "Kurban bereketi yıl boyusürsün" olduğunu ifade etti.

 



Kampanyanın amacının kurban etlerinin kavurma ve kuşbaşı yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılması olduğu dile getiren Başkan Kemal Demir, "Sizlerin bağışları ihtiyaç sahiplerinin evlerinde yemeklerini yapıp aş olarak değerlendirmelerini sağlamaktadır"dedi.


Kurban bağışında fiyatların iki grupta yurt içi ve yurt dışı olarak değerlendirildiğini belirten Demir, yurt içi fiyatın 650 lira yurt dışı fiyatının ise 350 lira olduğunu açıkladı. Kurbanların veteriner kontrolünden geçiriliyor diyen Başkan Demir, kesim işleminin din görevlileri tarafından islama uygun olarak yapılacağını söyledi. Yapılacak bağışın ödemesi için yardımseverlerin ister şubeye isterse kredi kartıyla da yapılacağını belirten Demir, istenirse adrese gidilerek kesilen makbuzla yardımseverlerin bu bağışı yapabileceklerini söyledi.

Bağış konusunda bu güne kadar Kızılay'ı tercih eden vatandaşlara teşekkür eden Başkan Demir, bu yardımlarına devam etmeleri ricasında bulundu.

 

 

Haber: S. Dervişoğlu