Sarayyeri Mahallesi ile Kadıoğlu ve Çerkes Taşköprü Köyleri arasında Melen Çayı kenarında bulunan boş araziden gelen yanık koku ile ilgili belediye harekete geçerek kısmi bir çalışma başlattı. Ancak geçici çözümler yerine, yaz kış insanları içten içe zehirleyen bu koku ile ilgili kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor.

İnsan sağlığı üzerinde ciddi etkileri bulunduğu bildirilmesine karşın, bu atık yakımı ile ilgili bir cezai yaptırım olup olmadığı ile ilgili net bir açıklama yapılmıyor. Düzce Üniversitesi Göğüs hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peri Arbak, Denizli Mahalli Çevre Kurulunun atık yakımı konusunda aldığı kararı örnek göstermişti. Arbak’ın açıklamaları Düzce’deki Mahalli Çevre Kuruluna çevirdi.

            MAHALLİ ÇEVRE KURULU HAREKETE GEÇMELİ

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü resmi sitesinde son toplantısı 2014 mart ayında yaptığı görülen Mahalli Çevre Kurulu'nu  ve kararları sorgulamaya açtı.

Kamuoyu, Düzce’deki Mahalli çevre Kurulu ne iş yapar?, hemen hemen her kurumdan bir temsilcinin bulunduğu kurul artan şikayetlere karşın neden toplanmıyor? Bu konuda bir karar varsa göz göre göre hergün yakılan atıklarla ilgili neden cezai yaptırım uygulanmıyor sorularının cevap bulunmasını istiyor.