Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ve her hafta Cuma akşamı Öncü TV ekranlarında yayınlanan “Kitabın Ortasından” programı yine izleyenleri ekran başına kilitledi. MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun konuk olduğu geçtiğimiz haftaki programı, gerek sosyal medya hesapları üzerinden, gerekse ekranları başından binlerce kişi izledi.

Programda, Ünsal’ın Gümüşova Belediyesi’nin neden Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütevelli Heyeti’nde yer almadığı sorusunu cevaplayan İl Başkanı Caboğlu, bu konuda görüşme yaptıkları Düzce Valisi Cevdet Atay’ı Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’a karşı çok önyargılı olarak gördüğünü belirtti.  

“Genel Başkan Yardımcımız, ‘Yeni Vali ile bu sorunu görüşün’ dedi”

Gümüşova Belediyesi’nin Cumhur İttifakı’nın bir parçası olduğunun altını çizen Caboğlu, Gümüşova Belediyesi ve Gümüşova OSB arasında yaşanan sorunları şu şekilde değerlendirdi:

“Gümüşova Belediyesi ve Gümüşova OSB arasında bulunan sorun, yeni başlayan bir sorun değil. Biz bunu teşkilat olarak, benim yapmam gereken, yapabileceğim hususları hepsini yaptım ve zorladım. Bu konuyu partimizin genel merkezine de ilettik. Burada bizzat Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, ‘Yeni Vali geldikten sonra bir randevu alın Muharrem başkanın, vekilimizin ve sizin (İlhami Caboğlu) de olduğu bir toplantıda bu konuları vali beye anlatın, sonrasında da bize bu konuyla ilgili bilgi verin.’ dedi. Ben de bu talimat çerçevesinde Sayın Valimizden randevu talep ettik. Belediye Başkanımız Muharrem Tozan, Sayın Vekilimiz Ümit Yılmaz ve ben 3’müz gittik. Vali Bey’e Gümüşova Belediyesi ve Gümüşova OSB ile ilgili sorunu bizzat ben kendim ilettim. Muharrem başkanımız da bu konu ile ilgili, Vali Bey’e bilgiler verdi. Ben Sayın Milletvekilimiz Ümit Yılmaz’ın o toplantıda Muharrem başkana vermiş olduğu destekten ötürü de teşekkür ediyorum.”

“Muharrem başkanımızı Vali Bey’in biraz yanlış anladığının kanaatindeyim”

Bu ziyarette Düzce Valisi Cevdet Atay’ı, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’a karşı önyargılı gördüm. Valimiz Muharrem Tozan’a o toplantıda, ‘Bu dosyaları, bu konuları birebir inceledikten sonra size dönüş yapacağım’ dedi. Burada bana,  sanki öncesinde Vali Beye bu konular anlatılmış, ya da yanlış anlatılmış veya Muharrem başkanımızı Vali Bey’in biraz yanlış anladığının kanaatindeyim. Düzce bizim… Sayın Valimizin de Düzce’ye çok güzel hizmetler yapacağının kanaatindeyim. Bizim Gümüşova’daki Belediye Başkanımızın ve o makamın ve Gümüşova’nın hakkı olan Organize Sanayi Bölgesi’nin içinde olacağının kanun hükmündeki yerini bulacağına inanıyorum. Çünkü Burada Gümüşova Belediyemizin hakkı yeniyor. Bununla ilgili de Sayın Valimizin bir çalışma içerisinde olduğunu biliyorum. İnşallah bu konu en kısa zamanda çözüme kavuşur.”

“Biz koltuk heveslisi olan insanlar değiliz”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın 8 Kasım’da yapılacak olan MHP İl Kongresi öncesinde kamuoyunda başka adayların da çıkacağına yönelik söylentileri hatırlatması üzerine Caboğlu, şu cevabı verdi:

“MHP’de aday olacağını söyleyen ağabeylerimiz, arkadaşlarımız var. Ben herkesle temas edip görüşürüm. Ben buradan şunu söylemek istiyorum. Bugün bizim il başkanlığı görevimizle bir milletvekili ve bugün itibari ile 4 tane belediyem var. Şimdi bu kardeşlerimizin bir vekili, ya da 2 vekili varsa, ya da başka bir belediyeleri varsa, böyle bir hedefleri varsa, buyursunlar gelsinler ‘İstiklal İçin Birlik, İstiklal İçin Dirlik’ metosuyla çalışalım. Biz bir vekili 2 vekil yapalım, 4 belediyemizi de 10 belediye yapalım, Milliyetçi Hareket Partisi de Düzce’de kazanmış olsun. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak özellikle Düzce’de, genel seçimlerde alınmış olan oy bandına baktığımız zaman, sınırda bir milletvekili kazandığımız ve itiraz süreçlerinin olduğunu kamuoyu çok iyi bilmektedir. Bizim teşkilat olarak bir kişiden vazgeçmemiz mümkün değil. Özellikle ben il başkanlığım dönemimde, her zaman toparlayıcı oldum. 3 sefer, 3 ayrı yönetim kurulu ile çalıştım ben. 3 sefer yönetimi yeniledim. Ben bu yönetimi yenilerken, bunu çok iyi bilirler değerli büyüklerim; ben hiçbir zaman ‘Bir seferki seçimlerde bu benim karşımda mı olur, ya da bu kardeşimiz geçmişte şununla birlikte olmuş, yarın da benim karşımda olur’ gibi bir kaygıyla bu yönetimi yapmadım. Ben dışarıda kimseyi bırakmayan, toparlayıcı olan bir düşünce içindeyim. Bugün de aynı şeyi yapma gayreti içindeyim. Bizim kimseden vazgeçme gibi bir durumumuz yok. Tabii genel merkezimizin yapmak istediğini iyi analiz edip, Düzce’de bunun kazanımı ne yönde olur, bunları da bu kardeşlerimin, bu ağabeylerimin, bu dava arkadaşlarımın, o şekilde idrak içinde olmalarında fayda var. Yani biz koltuk heveslisi olan insanlar değiliz. Bize genel başkanımız bir talimat vermiş ve o talimat doğrultusunda başkanlığımızı devam ettiririz. Ben bu dava arkadaşlarımın, benden daha iyi başkanlık yapacaklarına inandıkları için aday olmak istediklerini biliyorum. Bu dava arkadaşlarıma çağrıda bulunmak istiyorum; gelin birlikte bir yönetim oluşturalım, Düzce’de 1 değil 3 milletvekili çıkartalım, 10 belediyeyi de alalım.”

HABER: Savaş ARI