Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi’nde 14 bin 370 metrekare alana inşa edilen, 19 masal kahramanı ve çizgi film karakterinin yer aldığı Masal Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Makarna ve yumurta ev ile dinozor giriş kapısının misafirlerini karşıladığı alanda, hikaye kitapları, destan, masal ve çizgi filmlere konu olan Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel, Taş Devri, Ayı Yogi ve Bobo, Pinokyo,Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Rapunzel, Şirinler, Karagöz ve Hacivat, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Keloğlan, Kül Kedisi ve Don Kişot’un dev heykelleri çocukların hayal dünyasına hitap edecek.
 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı.

Başkan Yılmaz, Bolu’yu değişim ve dönüşüme tabi tuttuklarını da vurgulayarak; “Parklarımızı bütün mahallelere serpiştirdik. Ama çocuklarımıza bir sözümüz vardı, onu yerine getirememiştik. Şuan burada oluşturduğumuz park ise, bizim geleceğimiz olan, çocuklarımızın parkı olacak. Belki biraz aceleye getirerek, Kurban Bayramı'na yakın bir Cuma günü açmayı planladık. Eksiklerimiz var ama adım adım bunları gidereceğimize ve çocuklarımızın daha rahat edeceklerini, ebeveynlerinin de burada mutlu olabilecekleri bir yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız şu; 15 yıldır sizler sayesinde, sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Siz olmasanız, biz yokuz, işin aslı sizsiniz. Bolu’yu baştanbaşa, bir değişim ve dönüşüme tabi tutuyoruz. Bolu her tarafa doğru gelişiyor, Türkiye’de her tarafa doğru gelişen başka bir il bulamazsınız.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Gösteriler sonrasında protokol üyeleri ve çocuklar parkın girişinde kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi ve çocuklar parkın içerisinde aileleri eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirdi.

Öte yandan çocuklara parkın içerisinde bulunan 19 masal kahramanının hikâyelerinin anlatıldığı boyama kitapları dağıtıldı.



HABER: C. ÜSTÜNER