Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Seyahat ve Turizm Fuarı'nda Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi işbirliği ile hazırlanan tanıtım standının ilk ziyaretçisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Düzce standında hazırlanan maketleri yakından inceleyen Aktaş’a Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay eşlik etti. Ziyaretı sırasında Öncü mikrofonuna fuarı değerlendiren Aktaş, şunları kaydetti:

"Düzce yine çok güzel bir stant hazırlamış"
"Bugün turizm sektörü açısından Türkiye'nin en büyük buluşma platformu olan EMITT'te biz de Bursa olarak yerimizi aldık. Tabii bu vesile ile tüm dostları da ziyaret etme imkanına sahip olduk. Çok değerli Düzce Belediye Başkanı'mızı, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'mızı ve buradaki dostlarımıza da selam verelim istedik. Düzce yine çok güzel bir stant hazırlamış. Başkanımızı ve emeği geçenleri kutluyorum. Tabii ülkemizin her köşesi ayrı bir cennet, ayrı bir güzellik ve bu güzellikleri tanıtmak lazım, anlatmak lazım, farklı pazarlarda pazarlamak lazım. 'Gezen kurt aç kalmaz' misali dolaşıp ifade etmek lazım. Zaten burada da o yapılmaya çalışılıyor."

Düzce'ye 'yurtdışı' tavsiyesi
Bursa olarak bu yıl birkaç yurtdışı fuarına da katılacaklarını belirten ve bu noktada Düzce'deki idarecilere de öneride bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şöyle konuştu:

"Özellikle ben Düzce'deki dostlarıma da bunu tavsiye ediyorum. Düzce'mizin hem İstanbul'a yakın olması hem de şirin bir şehrimiz olması dolayısıyla önemli özelliklere sahip. Tabii bu noktada yapılabilecek muhakkak bir şeyler var. Sanayiyi, tarımı, ekonomiyi geliştirmeye çalışacağız ama turizm bizim olmazsa olmazımız. Fuarımızın hem Bursa'mıza hem Düzce'mize hem de tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

"Türkiye, 80 milyon dimdik ayakta"
Son olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Afrin'deki terör örgütlerine yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatı ile konuşan Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, 80 milyon dimdik ayakta. Hamdolsun askerimiz şuan Afrin ile alakalı sırf ülkemiz tehlikeye düşmesin diye sadece terör örgütlerine hedef alan bir harekat içerisinde. Öncelikle askerimize dua ediyoruz, Rabbim onları sağ-selamet muzaffer eylesin. Türkiye hedeflerine büyük adımlarla koşuyor."

"Turizmin geliştirilmesi için birbirimize destek oluyoruz"
Komşu il Bursa'nın belediye başkanını ağırlayan ve Düzce’nin doğal güzellikleri hakkında bilgi veren Başkan Ay ise “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı değerli arkadaşımız Alinur Aktaş’a standımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Fuarın bizleri bir araya getirmesinden dolayı memnuniyet duyuyoruz. Bu sayede il belediyeleri olarak turizmin geliştirilmesi konusunda birbirimize destek oluyoruz.” dedi.

Haber: Ö.YILMAZ