Düzce'nin il olmasından sonra Bolu'dan bir çok yayla ve milli parkların Düzce sınırları içerisinde kalmıştı. Hala bazı sınır bölgesinde bulunan yaylaların hangi ilde kalacak tartışmaları sürerken bunlara birde Samandere-Sinekli-Abant yolu eklendi. Samandere'den direk Sinekli yayalasına ve Abant'ta geçişleri kolaylaştırıcı 33 km'lik yapılıyor olması ve bu yolun mayıs ayında temel atma töreninin gerçekleştirilmesi Boluları oldukça kızdırmıştı. Daha önce Yığılca Yedigöler yolu yapılırken de aynı “Abant Düzce'ye mi bağlanıyor?” tartışmaları gündeme gelmişti.

 

21 MAYIS'TA YAPILAN "BOLU TEDİRGİN OLDU" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

17 MAYIS'TA YAPILAN "SAMANDERE-ABANT BİRLEŞİYOR" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Yedigöllerde olduğu gibi Abant'tan da Düzcelilerin faydalanacağı korkusunu yaşayan Bolululara CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'da destek vermiş, “Abant’tan Düzce’ye yol açılmasına karşı çıkıyorum. Bu binlerce ağacın katledileceği büyük bir doğa felaketidir.” diyerek ağaçların katledilmesini de bahane olarak göstermişti.

“ABANT VE YEDİGÖLLER BOLU'YA AİT”

Son olarak bu tartışmalara AK Parti Bolu Milltevekili Fehmi Küpçü de katıldı. Vekil Küpçü, Bolu Olay Gazetesi'ne yaptığı açıklamada hemen hemen her cümlesinde Yedigöllerin ve Abant'ın Bolu ait olduğunu defalarca dile getirdi.

Küpçü, “Abant tıpkı Yedigöller gibi Bolu’ya ait bir yerdir. Abant, Gölcük ve Yedigöller gibi yerler dünyanın en büyük değerleri arasında yer alır. Abant iki ilin arasını açacak bir konuma hiçbir zaman gelmeyecektir.” diyerek Bolulular'ı rahatlatmaya çalıştı.

“DÜZCELİ VEKİLLERİN BU YÖNDE ÇABALARI YOK”

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Düzce'nin coğrafi açıdan uzak olması nedeniyle de Abant'ı sahiplenmesinin olanaksız olduğunu dile getirerek, Düzce milletvekillerinin bu yönde çalışmalar yaptığı iddialarına da cevap verdi.

Küpçü, “Ben Düzceli milletvekilleriyle çok iyi görüşen biriyim. Kesinlikle böyle bir düşüncelerinin olmadığını ve böyle bir siyasi amaç gütmediklerini çok iyi biliyorum.” dedi. 



Haber: G. KARDUZ