Kış aylarının en büyük sorunlarından biri olan ısınma sorunu nedeniyle vatandaşlar şimdiden kömür almak için ödenek ayırmaya çalışıyor. Kömür kullanan vatandaşlar bütçesinden de önemli oranda para ayırmak zorunda kalıyor.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte satışlar hakkında bilgi aldığımız Isıbank Kömür Ofisi Sahibi Bülent Sivrikaya “Satışlar şu an iyi durumda devam ediyor. Kömür alımlarına talepte iyi durumda. Zaten biz satışlarımıza Mayıs ayıyla birlikte başlamıştık. Şu an kömür satışlarımız ton başına ortalama 500 YTL civarında devam ediyor. Düzce'de 4 yıldır doğal gaz kullanımı da yaygınlaştı. Doğal gaz bizim satış miktarımızda bizi az da olsa etkiledi. Satışlarımızda yüzde 20'lik bir azalma oldu.” ifadelerini kullandı.

Kömür fiyatları konusunda vatandaşlara uyarılarda da bulunan Sivrikaya “Şu an kömür fiyatlarımız 500 YTL ama bu 650 YTL'ye çıkacak. Bilindiği gibi kömür fiyatları Rusya'ya endeksli olarak artış gösteriyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın kömür almak için kış aylarını beklememesi gerekiyor. Çünkü ilerleyen aylarda kömür fiyatları yüzde 40 oranında artacak.” şeklinde konuştu.