Düzce'nin Beyköy Beldesi sınırları içinde bulunan Birinci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Nevtaş Sunta Fabrikası'nda saat 09.05 sıralarında kazan dairesinde yağ sızıntısı sonucu yangın çıktı. Yangına Düzce Belediyelerine ait İtfaiye Ekipleri müdahale etti.

Birkaç gün önce fabrika tarafından satın alınıp montajının yapıldığı öğrenilen yağ kazanından meydana gelen yağ sızıntısının bir anda alev aldığı fabrikada çalışan işcilerin ilk müdahalesi sırasında bir işcinin elinin yanma tehlikesi atlatığı öğrenildi.

Düzcce Belediyesi itfaiye ekiplerinin çok kısa sürede yangın yerine ulaşması ve müdahalede bulunması yangının büyümesini önlerken yaklaşık 1.5 saatlik bir çalışma sonucunda kazandan akan yağlar yanmaya devam etti bu sırada yağ kazanını arkasında bulunan buhar kazanınında delinmesiyle büyük bir facia itfaiye ekiplerinin canlarını hiçe sayarak tüm tehlikelere rağmen verdikleri büyük mücadeleyle atlatılmış oldu edindiğimiz bilgilere göre buhar kazanının patlaması durumunda yangını boyutlarının çok daha büyük olacağı yönündeydi. itfaiye araçlarının biri giderken bir diğeri yangın yerine gelmeye devam etti ve çok büyük bir tehlike atlatılmış oldu.