İlk olarak Düzce Belediyesi'nin Konuralp'ı mahalle yapmak için açtığı davayla gündeme gelen Konuralp, bu günlerde de inceleme yapacak heyetin Düzce'ye geleceği haberleriyle anılmaya başladı. Danıştay 8. Daire Başkanlığı tarafından beldeyi incelemek için belirlenen bilirkişiler 21 Kasım Cuma günü Düzce'ye gelecek.

Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Danıştay 8. Daire Başkanlığı ve ODTÜ'den belirlenen 3 bilirkişinin 21 Kasım Cuma günü Konuralp'i incelemek ve gerekli raporu hazırlamak için beldeye geleceklerini belirtti. Düzce Belediyesi'nin Konuralp'in mahalle olması yönünde açmış olduğu dava ile ilgili Danıştay 8. Daire Başkanlığı, bilirkişiler tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda Konuralp için nihai kararın verileceğini açıklamıştı. Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Düzce Belediyesi'nin Konuralp'e yargısız infaz yaptığı vurgularken, “Yıllardır Konuralp, Düzce Belediyesi'ne bağlanacak mı bağlanmayacak mı?' tartışmaları bilirkişilerin hazırlayacağı raporla son bulacak. Danıştay 8. Daire Başkanlığı ve ODTÜ'den gelecek 3 bilirkişi Konuralp'te yapacakları geniş bir inceleme sonucunda nihai kararı verecek. Hukuka güvenimiz sonsuz, verecekleri her karara saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Aykut, 21 Kasım tarihinin Konuralp'in kader günü olduğunu da söyleerek hazırlanacak raporun Konuralp için büyük öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.